reklam
reklam

İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif, mezarı başında anıldı

Eklenme Tarihi: 12 Mart 2018, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 178343

İSTANBUL


İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, marşın kabulünün 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Ersoy'un Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabri başında yapılan anma, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Ersoy'u, bütün şehitleri ve Türk devletinin büyüklerini rahmetle anarak yad ettiklerini söyledi.

"Şehitlerin kanlarıyla kurulmuş cumhuriyetin İstiklal Marşı, büyük bir duruştur"

Yelkenci, "İstiklal Marşı bir destan ki yapılmış bir destanın yazılmış destanıdır, bir büyük milletin sahip olduğu temel dinamikleri en etkili şekilde haykıran bir manifesto, yüceliklerle dolu bir tarihin en güzel özetidir. Kahramanlıkla çarpan bir yüreğin en veciz ifadesi olan İstiklal Marşı, bu milletin en güzel şarkısıdır. Bir destan ki şerefle dolu bir geçmişi anlatır. Diğer taraftan umut dolu bir istikbalin müjdecisi, şehitlerin kanlarıyla kurulmuş cumhuriyetin İstiklal Marşı, büyük bir duruştur, 'Korkma!' diye başlayan bu şiir, büyük bir vizyondur." diye konuştu. 

İstiklal Marşı'nın kabulünü tekrar kutladığını vurgulayan Yelkenci, "İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulünün 97. yılında, büyük mirası Türkiye Cumhuriyeti'ni ve İstiklal Marşı'mızı, kanları, canları ve sevdikleri her değerli şey pahasına bize bırakan atalarımızı, Cumhuriyetimizin kurucularını, bugünün münasebetiyle hususen istiklal ve istikbal şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından Yelkenci, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Mehmet Akif Ersoy'un kabrine çiçek bıraktı.

Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi Ömür Abay'ın Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra Eyüpsultan Kız İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Mehmet Hoşgöz dua okudu.

Anma programına çok sayıda öğrenci ve eğitimci katıldı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam