reklam
reklam

Eşine duyduğu aşk uyuşturucudan vazgeçirdi

Eklenme Tarihi: 8 Mart 2018, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 152157

AYDIN 

Ortaokul yıllarında başladığı madde bağımlılığından bir türlü kurtulamayan 25 yaşındaki M.O, eşinin desteği ve Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezindeki (AMATEM) tedavi süreciyle yeni bir hayata adım attı.

Ankara'da yaşayan M.O, arkadaşlarının etkisiyle ilk kez 14 yaşında kullandığı uyuşturucunun zamanla bağımlısı oldu. Uyuşturucunun hayatını altüst ettiği M.O, bu süreçte okulunu da bırakmak zorunda kaldı.

D.O. ile tanışmasının ardından madde bağımlılığından kurtulmak isteyen M.O, D.O. ile evlendikten sonra arkadaş çevresinden uzaklaşmak için şehir dışına taşındı.

Bir süre "temiz" bir hayat yaşayan M.O, kızlarının dünyaya gelmesi sonrası yeniden taşınmak durumunda kaldığı mahallesinde eski arkadaşlarıyla temas kurdu.

Bu süreçte eroin bağımlısı olan M.O, yoksunluk krizleri nedeniyle çalışamayacak duruma da geldi.

M.O, eşinin "ya ailen ya da uyuşturucu, tercihini yap" sözleri üzerine 6 ay önce Ankara'da bulunan AMATEM'de tedavi görmeye başladı.

İlaç tedavisine başlamasının ardından ailesiyle beraber Aydın'daki bir sahil kasabasına yerleşme kararı alan M.O, uyuşturucunun kaybettirdiği mutluluğu yeniden yakaladı.

"Eşim sayesinde hayata bağlandım"

M.O, hayatının son 10 yılını uyuşturucu kullanarak heba ettiğini, yaşadığı o kötü günlerden çok pişmanlık duyduğunu söyledi.

Uyuşturucu batağından eşine olan aşk sayesinde kurtulduğunu anlatan M.O, "Eskiden aklımda hep uyuşturucu vardı. Bir gün bana eşim, 'ya uyuşturucu ya da ailen, bırakmazsan beni unut, sana kızımızı da göstermem' dedi. O zaman uyuşturucuyu elimin tersiyle ittim." dedi.

Eşinin AMATEM sürecinde de kendisini yalnız bırakmadığını belirten M.O, merkeze gittikleri ilk gün kendisinden çok utandığını ama eşinin her zaman elinden tuttuğunu ifade etti.

"Eşim tedavi oldu, artık çok mutluyuz"

M.O'nun eşi 22 yaşındaki D.O. ise evlendikten sonra eşinin cebinde uyuşturucu madde gördüğü gün büyük şaşkınlık yaşadığını, hayat arkadaşını uyuşturucunun pençesinden kurtarmaya da o gün karar verdiğini anlattı.

Eşinin uyuşturucuyu bırakmasında kendisine olan aşkının etkisinin olduğunu ifade eden D.O, "Uyuşturucu madde kullanmayı bırakınca, onun daha mutlu olduğunu gördüm. Eskiden eve geldiğinde sinirli oluyordu. Uyuşturucu kullanan kişiler tedaviye başlarsa bir şekilde kurtuluyorlar, uçurumun kenarından dönüyorlar." diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam