reklam
reklam

Aziz Nesin’in Tiyatroya Uyarlanan Eseri Azizname’sine Kartal’da Yoğun İlgi

Eklenme Tarihi: 8 Mart 2018, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 142161

İSTANBUL

Türkiye’de ilk kez 1995 yılında Yücel Erten tarafından oyunlaştırılan “Azizname” 22 yıl aradan sonra yeniden seyircisiyle buluştu. Aziz Nesin’in unutulmaz eseri “Azizname” adlı oyun, Cumhuriyet Sahnesi oyuncuları tarafından pek çok il ve ilçenin ardından  geçtiğimiz günlerde Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelendi.  

Aziz Nesin’in yazıp Yücel Erten’in sahneye uyarlayarak yönettiği oyunda; Emre Altuğ, Bülent Çolak, Zühtü Erkan, Pınar Gülkapan, Hande Kaptan, Berk Sezenler, Burak Şentürk ve Fatih Topçuoğlu rol aldılar.

Siyasi ve ekonomik konuların hicvedilerek işlendiği oyunda, günümüz sorunlarına da derinden bir vurgu yapıldı. Oyunu izleyenlerin kahkahaları, salonu inlettiler. Oyunun sonunda sanatçıların muhteşem performansı, ayakta alkışlandı. Kartal’daki bu özel gösteriye ilgi çok yoğundu ve salon tıklım tıklımdı. 

“Azizname” yi izlemeye  gelenler arasında Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ayhan Taş, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar da vardı.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel“Kartal, sanatın kendini bulduğu bir ilçedir”

Oyun sonrasında bir konuşma yapan kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel yaptığı konuşmasında ise Kartal’ı, sanatın kendini bulduğu ilçe olarak tanımladığını  ifade etti ve şu cümleleri kullandı.

“ Sanatçı dostlarımız, değerli üstadımız Aziz Nesin’in oyununu kusursuz sergilediler. Kendilerini Kartal’da ağırladığımız için onur duyuyoruz. Kartal’ı sanat ve kültürün merkezi haline getirmek için Sayın Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün liderliğinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kartal’ı sanatın kendini bulduğu bir ilçe olarak tanımlıyoruz. Cumhuriyet Sahnesi’ne tekrar teşekkür ediyor, Bu tarz değerli oyunların daha fazla sahnelenmesi gerekiyor. Oyunun dilden dile dolaşmasını sağlayan bütün sanatçı arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam