reklam
reklam

CHP il başkanları yeni tüzük taslağını değerlendirdi

Eklenme Tarihi: 4 Mart 2018, Pazar - 20:00   Okunma Sayısı: 159402

ANKARA

CHP 19. Olağanüstü Kurultayı'nda delege onayına sunulacak tüzük taslağıGenel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde yapılan toplantıda değerlendirildi.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 7 saat süren toplantıda söz alan yaklaşık 70 il başkanı, tüzükle ilgili görüşlerini aktardı.

Tüzük çalışmalarına desteklerini ifade eden il başkanlarından bazılarının, yerel seçimlerde ve milletvekili seçimlerinde aday belirleme yönteminin il başkanlarına bırakılması önerisi dikkati çekti.

Bazı il başkanları ise tüzük taslağında yer alan "Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin bir kısmının Parti Meclisince (PM) belirlenmesi" maddesinin demokratik bir tavır olduğunu belirterek, Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

Ön seçim kosunun da gündeme geldiği toplantıda, aday belirlemede bu yöntemin önemine işaret edildi.

İl başkanlarının görüş ve önerilerini zaman zaman not alarak dinleyen Kılıçdaroğlu, taleplerin değerlendirileceğini kaydetti.

Yeniden değerlendirilecek

Çalışmalarından dolayı il başkanlarına teşekkür eden Kılıçdaroğlu, CHP'nin projelerinin halka daha iyi anlatılmasını ve seçimlere hazır olunmasını istedi.

Bu toplantının ardından, tüzüğe yönelik getirilen önerilerin Tüzük Komisyonu tarafından yeniden değerlendirileceği ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun onayıyla da kurultaya sunulacağı bildirildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam