reklam
reklam

'Birçok insan mağdur oldu ama hiçbiri şiddete yönelmedi'

Eklenme Tarihi: 28 Şubat 2018, Çarşamba - 13:00   Okunma Sayısı: 154961

TBMM 

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu28 Şubat sürecinde istemediği şartlarda ve okulda okumak zorunda kaldığını belirterek, "O süreçte birçok insan mağdur oldu ama hiçbiri şiddete yönelmedi. Aksine bizi toplumsal meselelerin içine itti, bugünlere hazırladı. Taşın altına elimizi koymamız gerektiğini, ülkenin o şekilde yönetilemeyeceğini gösterdi." dedi.

Katırcıoğlu, dindar bir ailenin çocuğu olduğunu, 28 Şubat sancılarını her dönem yaşadığını söyledi. Din bilgisi öğretmeni olan babasının "irticacı" diye her dönem sıkıntı çektiğini anlatan Katırcıoğlu, o dönemde başını kapatan, namaz kılan, dini vecibelerini yerine getiren insanların "cahil, yobaz gerici" olarak nitelendirildiğini ifade etti.

Toplumda ayrımcı bir yaklaşımla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Katırcıoğlu, ancak yakın komşularının ve arkadaşlarının kendilerini tanıdıkça görüşlerinin değiştiğini anlattı. 

 "Devletime asla küsmedim"

Üniversite sınavında, ilk yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandığını ancak başörtüsü nedeniyle kaydını yaptıramadığını anlatan Katırcıoğlu, ikinci yıl ise Konya Selçuk Üniversitesi İşletme Fakültesini kazandığını yine başörtüsü nedeniyle kaydını yaptıramadığını söyledi. Katırcıoğlu, avukat olmayı çok istediğini, hatta lise yıllığında 'avukat olmak istiyor' yazdığını belirtti. Yılmadan, bu amacını gerçekleştirmek için her yıl sınava girdiğini ve kazandığı Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü ve Atatürk Üniversitesi Alman Dili ve Filolojisine de kayıt yaptıramadığını aktaran Katırcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstemediğimiz şartlarda, istemediğimiz bölümde okumak zorunda kaldık. Devlet memurluğu noktasında da sıkıntılar yaşadım, stajyerliğim bitmeden memurluktan istifa ettim. Sivil toplum örgütlerinde görev alarak, kendimi geliştirici eğitimlere, kurslara yöneldim. Bugün istediğim mesleği yapamıyorum ama devletime asla kızmadım, kinlenmedim. O süreçte birçok insan mağdur oldu ama hiçbirimiz şiddete yönelmedik. Aksine bizi toplumsal meselelerin içine itti, bugünlere hazırladı. Taşın altına elimizi koymamız gerektiğini, ülkenin o şekilde yönetilemeyeceğini öğretti."

 "28 Şubat FETÖ yapılanmasına alan açtı"

28 Şubat sürecindeki ayrımcılığın FETÖ yapılanmasının ortaya çıkmasına neden olduğuna dikkati çeken Katırcıoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"28 Şubat sürecinde alınan kararlardan birisi ilkokul 5'inci sınıfa kadar çocukların Kur'an kurslarına gidememesiydi. Babam, 'Kızım tıp fakültelerini kapatırsanız, ameliyatları baytarlar yapar' derdi. Dini öğrenmek için bütün yolları kapattılar, insanları dini eğitim noktasında başka yönlere yönlendirdiler, FETÖ'nün kucağına ittiler. Devletin eliyle dinin öğretilmesi noktasında sıkıntılar yaşandı. 28 Şubat süreci FETÖ yapılanmasına alan açtı, çocuklarını imam hatip liselerine, Kur'an kurslarına gönderemeyen aileler FETÖ’nün kendi kolejlerine, yurtlarına, ışık evlerine, yurt dışı okullarına yönlenmiş oldular. FETÖ bu yapılanmasıyla kendilerine çekebildikleri, kukla haline getirebildikleriyle de 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirdi."

Katırcıoğlu, yaşananların unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi. 28 Şubat sürecinin, 15 Temmuz darbe girişimine kadar yaşanan darbelerin unutulması halinde ileriki dönemlerde başka bir formatla nesillerin karşısına çıkacağına dikkati çeken Katırcıoğlu, tarihten ders çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam