reklam
reklam

Erbil, havalimanlarının güvenliğini Bağdat'a teslim etmiyor

Eklenme Tarihi: 27 Şubat 2018, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 129680

BAĞDAT

Irak hükümetiIrak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBYhavalimanlarına uygulanan yurt dışı uçuş yasağının ancak Erbil'in söz konusu havalimanlarının güvenliğini Bağdat'a teslim etmesi durumunda mümkün olacağını açıkladı.

Irak Hükümet Sözcüsü Saad el-Hadisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "(IKBY'deki) Havalimanlarından yurt dışı uçuşlarının askıya alınması durumunun kalkması için IKBY'nin anayasa maddelerine uyması ve merkezi yönetimin egemenlik yetkisinin söz konusu havalimanlarında uygulanmasına izin vermesi gerekiyor." dedi.

Uçuş yasağı konusunun çözümünün ayrıca Bağdat ile Erbil arasında havalimanları yönetimi konusunda da tam mutabakatın sağlanmasına bağlı olduğunu söyleyen Hadisi, "Diğer taraf (Erbil) çözüme katkı sunduğu takdirde uçuşlar normale dönecek." ifadelerini kullandı.

Tek sorun havalimanlarının güvenliğinin Bağdat'a teslim edilmemesi

Konuyla ilgili Bağdat ile Erbil arasında kurulan ortak komite çalışmalarında büyük ilerleme kaydedildiğini aktaran Hadisi, IKBY havalimanlarındaki gümrük meselesiyle pasaportlara giriş-çıkış damgasının vurulması ve yabancılar için oturum izni konularının merkezi yönetimin denetimine geçtiği bilgisini verdi.

IKBY havalimanları konusunda anlaşmazlık yaşanan tek noktanın buradaki güvenlik mekanizmasının Bağdat'a teslim edilmemesi olduğunun altını çizen Hadisi, şunları kaydetti:

"Bu iki havalimanındaki (Erbil ve Süleymaniye) güvenlik mekanizmasının merkezi yönetim tarafından yönetilmesini istiyoruz. Çünkü bu iki önemli havalimanı, Irak sınırları içerisinde bulunuyor. Sınır yönetimi de merkezi yönetimin yetkisi dâhilindedir. Havalimanları konusundaki güvenlik meselesi çözülünce oradaki uçuşlar (yurt dışı) da normal seyrine dönecek."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam