reklam
reklam

'Sarin gazı' davasına 29 Aralık'ta devam edilecek

Eklenme Tarihi: 16 Aralık 2015, Çarşamba - 15:00   Okunma Sayısı: 127757

ADANA 

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Rus kanalı RT'de yer alan röportajıyla yeniden gündeme gelen "sarin gazı" iddialarıyla ilgili Adana'da yürütülen soruşturmanın ardından açılan 6 sanıklı kamu davasının görülmesine 29 Aralık'ta devam edilecek.

Hakkında dava açılan sanıklar Hytham Qassap, Raif Ay, Bekir Karaoğlan, Halit Usta, Halit Ünalkaya ve İbrahim Akça, "silahlı terör örgütüne silah sağlamaya teşebbüs" suçundan Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılanıyor.

Sanıkların yargılanmasına 29 Aralık'ta devam edilecek.

"Şüpheliler hakkında kamu davası açıldı"

Bu arada, davanın iddianamesini hazırlayan Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Arıkan'ın benzer iddialara ilişkin haber yayınlayan bazı gazetelere 28 Ekim 2015'te tekzip yazısı gönderdiği öğrenildi.

Arıkan, Hürriyet, Cumhuriyet, Zaman ve Ankara Son Söz gazetelerine gönderdiği tekzip yazısında, şüpheliler ile herhangi bir kamu kurumu veya kamu görevlilerinin irtibatlı olduklarına dair bilgi ve delil bulunmadığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının, Adalet Bakanı ile görüşmesinin olmadığı ayrıca Sayın Bekir Bozdağ'ın o dönemde Adalet Bakanı olmadığı, soruşturmanın kapatıldığı iddialarının aksine soruşturma sonuçlandırılarak şüpheliler hakkında kamu davası açıldığı ve bu kamu davasının halen Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesinin 2015/29 esas sayılı dosyasında devam ettiği, soruşturma içeriğine göre, kimyasal gaz yapımında kullanılan maddelerden hiçbirinin ele geçirilemediği, eylemin hazırlık aşamasında kaldığı, iddiaların aksine kolluk kuvvetleri ve istihbarat birimlerinin, olayın ortaya çıkarılması ve soruşturulması konusunda uyumlu çalışma yaptığı, haberde yazılanların tamamen gerçek dışı ve maksatlı olduğu kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyurulur."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam