reklam
reklam

CHP'li kadınlardan çocuk istismarına ortak ses

Eklenme Tarihi: 23 Şubat 2018, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 141337

ANKARA

CHP kadın kolları örgütleri, çocuk istismarına tepki amaçlı ülke genelinde eş zamanlı eylem düzenleyecek.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olaylarının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini söyledi. Bu tür olayların, toplum vicdanında derin yaralar açacağını ve en şiddetli tepki gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Köse, CHP'li kadınlar olarak hem çocuk istismarına hem de kadına şiddete karşı ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.

Bu kapsamda bugün tüm il kadın kollarının katılımı ile eş zamanlı basın açıklaması yaparak, bu mücadelenin startını vereceklerini bildiren Köse, CHP'li kadınların bulundukları her ortamda bu konuyu dillendireceklerini vurguladı.

Akşam saatlerinde sosyal medya hesapları üzerinden istismara ve şiddete karşı kampanyalarını sürdüreceklerini dile getiren Köse, ayrıca kapağında çeşitli görseller bulunan "sessiz kitap okuma" eylemleri yapacaklarını da bildirdi.

Çocuk tacizini, "ülkenin karası" olarak niteleyen Fatma Köse, "Çocuk tacizinin dili, dini olmaz. Bu bir insanlık suçudur. Buna 'dur' demek için hep yollarda olacağız, mücadele edeceğiz." dedi.

Atılan adımlara destek

Fatma Köse, son günlerde hükümet tarafından çocuk istismarına karşı atılan adımları ise olumlu gördüklerini söyledi.

İstismar konusunda kesinlikle ceza indirimine karşı olduklarını vurgulayan Köse, "Ülkemizde, bir ahlak kayması yaşanıyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Başta eğitim sisteminin değişmesi ve caydırıcı yasaların, en ağır cezaların getirilmesi gerekiyor. Olumlu adımlar atılıyor. Bu konuda atılacak her adıma, çıkarılacak her türlü yasaya biz onay veririz." diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam