reklam
reklam

Kariyer Hukuk Derneği “Beş Çayı Projesi” ile üyelerine deneyim ve iş olanağı

Eklenme Tarihi: 21 Şubat 2018, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 109816

İSTANBUL

2015 Ağustos ayında “Bugünü Geliştirmek, Yarını Değiştirmek “ ilkesiyle yola çıkan ve alanında bir ilk olarak kısa sürede benzer niteliklere sahip hukuk fakültesi öğrencilerini bir araya getiren derneklerin önünü açan, Kariyer Hukuk Derneği 2017-2018 Bahar Dönemi içinde  üyeleriyle  bir çok farklı etkinliklerde bir araya gelmeye başladı.

Derneğin bu dönemde dikkat çeken projelerinden birisi de “Beş Çayı Projesi”.   Kariyer Hukuk Derneği üyeleri bu projeyle alanında uzmanlaşmış ofislerin Yönetici ve/ya Ortaklarıyla yapacakları söyleşi/eğitim ve eğitimlerin döküm haline getirilip öncelikle e-bültene  sonrasında yazılı halde dergiye dönüştürecekler. Projeye dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdiler ve yoğun katılımlı olarak  ekiplerin katkılarıyla  başladı . 5 Çayı Projesi kapsamında ilk olarak Baker&McKenzie Esin Avukatlık Ortaklığı Ortağı Av. Eren Kurşun tarafından eğitim alan üyeler; “Bir Şirketin Evlilik Serüveni: M&A” etkinliği kapsamında şirket birleşmelerinin esaslarını, uygulamadaki örnekleriyle öğrendiler.

“Beş Çayı Projesi” kapsamında bugün de Gün + Partners Avukatlık Bürosunda Kurucu Ortak Av. Mehmet Gün’e bir ziyarette bulunulacak. Gün; Anadolu’nun bozkırlarından, global bir hukuk ofisinin kurucusu olarak  geçtiği zorlu yollar sonunda elde ettiği başarıları katılanlara anlatacak. 

Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi  ve Genel Başkan Yardımcısı Olan Cankat Şir’den  Gazetemize “Beş Çayı  Projesi”  İçin  Özel Açıklama 

Kariyer Hukuk Derneği “Beş Çayı Projesi” hakkında bilgi veren Kariyer Hukuk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi  ve Genel Başkan Yardımcısı olan Cankat Şir projenin beklenenden yoğun ilgi gördüğünü çalışmalara hız verdiklerini belirterek Kariyer Hukuk Derneği gönüllülerine teşekkür etti.  Şir proje kapsamında şunları söyledi.

“Kariyer Hukuk Derneği olarak  derneğimizin amacına uygun olarak bu  akademik dönemde de üyeleriyle  bir çok farklı etkinliklerde bir araya gelmekteyiz. Örneğin; Hukuk Okulu eğitimleriyle KHD üyeleri  alanında uzman hukukçuları, yerlerinde ziyaret ederek uzmanlaştıkları alanda uygulamaya yönelik eğitimler aldılar. Şimdi de ; “Beş Çayı Projesi” ile üyelerimiz alanında uzmanlaşmış ofislerin Yönetici ve/ya Ortaklarıyla yapacağımız söyleşi/eğitim ve eğitimlerin döküm haline getirilip öncelikle e-bülten sonrasında yazılı halde dergiye dönüştürüyorlar. 

Bu proje süreci şu şekilde gelişecek;  en önce görev alabilmeye müsait olan hukuk fakültesi öğrencisi ve Kariyer Hukuk Derneği üyesi olan çalışma arkadaşlarımız Söyleşi/Eğitim hazırladığımız ofislere ziyarette bulunuyorlar. Daha sonra ise ;  Söyleşi/Eğitim sırasında proje ekibi iş bölümü yaparak, video kaydı, el yazısı notu ve bilgisayar notu alarak; eğitimi yazılı hale getirecek.  Yani; proje ekibinden yer alan her üyemiz, birer editörlük deneyimi yaşayacaklar. Bu arada her Söyleşi/Eğitimde proje ekibinden sorumlu bir Yönetim Kurulu üyemiz, bir aktif üyemiz ve üç üyemiz olmak üzere 5 kişilik bir ekip görev alacaklar. 

Daha sonrasında belirlenen süre içerisinde, video ve notlar bir araya getirilerek; yapılmış söyleşi/eğitim dergi içeriğine uygun hale getirilecek. Önce  E-Bülten yayınlanacak, dönem sonunda ise proje ekibinde yer almış tüm üyelerle birlikte dergi haline getirilip, hukuk ofislerine ve üniversitelere dağıtılmış olacak. 

Yapacakları çalışmalar ekip çalışmasının deneyim kazanmasının  yanı sıra, ziyaret ettiğimiz ofislerle bağlantılı kalarak network genişletmeye de  yarayacak. Bunun yanında henüz hukuk fakültesi sıralarında, bir dergide editörlük yaparak ortaya bir ürün çıkarmanın keyfini yaşatacak. 

Ayrıca, büyük çaplı Birleşme & Devralma davalarının uzmanları tarafından dinlemekten, zorlu yollardan geçerek büyük bir avukat olmuş isimlerin hayatlarını öğrenmekten, Bitcoin ve Yapay Zeka gibi gelişmekte olan hukuk alanlarını herkesten önce deneyimlemiş olacaklar. 

Üyelerimize bir de  uyarımız var; her Söyleşi/Eğitimden 10 günlük bir süre öncesinde bir başvuru formu gönderiliyor.  Proje ekipleri tek bir eğitim/söyleşiye haiz olmak üzere; bir eğitim/söyleşide yer alan üyemizin, ihtiyaç ve başvurular doğrultusunda başka bir eğitim/söyleşide yer almasının engeli yok. Ancak formu  doldurmaları gerekiyor.

Kariyer Hukuk Derneği “Beş Çayı Projesi” için daha şimdiden yüksek bir talep alıyoruz. Bu da üyelerimizin projeyi sahiplendiğinin bir göstergesidir. Kariyer Hukuk Derneği gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. Yeni çalışmalarımızla karşınızda olmayı sürdüreceğiz. “

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam