reklam
reklam

Suça veda sanata merhaba

Eklenme Tarihi: 15 Şubat 2018, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 146273

İSTANBUL

İstanbul Anadolu Adliyesi’nde, denetimli serbestlik yükümlülerinin topluma kazandırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında, ebru eğitimi verilen denetimli serbestlik yükümlülerinin eserlerinin yer aldığı ebru sergisi açıldı. 

Adalet Sarayının Şehit Mehmet Selim Kiraz Sergi Salonu'nda düzenlenen serginin açılışını, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun  ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap ile başsavcıvekilleri kurdele keserek gerçekleştirdi.

Açılışın ardından ney dinletisi ve semazen gösterileri yapıldı. Sergi, 16 Şubat Cuma gününe kadar açık kalacak.

100 yükümlüye ait 50 eserin yer aldığıı sergiyi dolaşarak tabloları inceleyen ve eğitmenlerden bilgi alan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ile Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun, ebru eğitmeni eşliğinde ebru tablo yaptı.

Yükümlülerin topluma kazandırılması, sorumluluk bilinçlerinin arttırılması ve hayatlarını suç işlemeden devam ettirebilmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hayata geçirildi ve proje kapsamında, 100 denetimli serbestlik yükümlüsüne eğitmenler tarafından 350 saat ebru dersi verildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, Denetimli Serbestlik Müdürlükleri tarafından yükümlülerin suç işledikten sonraki aşamada yeniden topluma kazandırılması amacıyla psikolog ve sosyologların desteğiyle eğitimler verildiğini kaydetti. 

Bu projeyle yükümlülerin boş zamanlarını yapılandırmak, kendilerine hobiler kazandırmak, rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlamak srumluluk bilinçlerini arttırmakve hayatlarını suç işlemeden devam ettimelerini sağlayacakm beceriler edinmelerine katkı sağlamak amaçlanıyor. 

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap ise, bu projeyle ilgili teklif kendilerine geldiğinde hiç düşünmeden evet dediklerini, eğitmenlerin de projede büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirterek, “Bu projeye katılan yükümlülere bir nebze de olsa destek olabildiysek ne mutlu bize. Mdürlüğümüz ve eğitmenlerimiz olarak sosyal sorumluluk projelerine katılmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam