reklam
reklam

Atıcı anne ve babanın rekortmen kızı

Eklenme Tarihi: 12 Şubat 2018, Pazartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 151356

MARDİN 

Yaklaşık 2 yıl önce atıcılık sporuna başlayan ve ilk katıldığı müsabakada Türkiye Şampiyonluğunu elde edenElif Berfin Altun, Mardin Atış Poligonu'nda anne ve babasından aldığı eğitimle başarılı sonuçlar alıyor. 

Elif Berfin Altun, Mersin'deki Havalı Silahlar Türkiye Kupası'nda 13 Ocak'ta 10 metre havalı tüfek minik kızlar kategorisinde 292,2 puan alarak, Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.

Elif Berfin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne ve babasından gördüğü atıcılık sporuna yaklaşık 2 yıl önce başladığını söyledi.

Geçen yıl kazandığı Türkiye Şampiyonluğunun ardından bu yıl da 10 metre havalı tüfek minik kızlar kategorisinde aynı başarıyı gösterdiğini belirten Elif Berfin Altun, "Anne ve babamın çalışmalarını izliyordum. Ben de heveslendim ve bu spora başladım." dedi.

Atıcılıktaki hedefinin büyük olduğunu işaret eden Elif Berfin, şöyle konuştu:

"Milli sporcu olmayı istiyorum. Olimpiyatlarda şampiyon olarak bayrağımızı dalgalandırmayı hedefliyorum. Babam atıcı, annem de atıcılıkta antrenör olduğu için düzgün bir şekilde çalışıyorum. Annem ve babamı izlerken onlar gibi olmayı isterdim. Bunu başardığım için mutluyum. Haftada 2 gün yaptığımız idmanlarda annem ve babam ne yapacağımı söylüyor. Dediklerini uygulamaya çalışıyorum."

- Anne Nedret Altun: "Atıcılığı çok seviyoruz"

Anne Nedret Altun da 15 yıldır atıcılıkla uğraştığını, müsabakalarda çeşitli dereceler elde ettiğini vurgulayarak, son 10 yıldır antrenörlük yaptığını kaydetti.

Eşi Hakan Altun'un da 22 yıldır atıcılıkla ilgilendiğini ve başarısıyla milli sporcu olduğu dile getiren Altun, şunları aktardı:

"Atıcılığı çok seviyoruz. Her ortamda bu sporu konuşuyoruz. Dünya şampiyonları izliyoruz, yeni tekniklere bakıyoruz. Berfin'in hem annesiyim hem de antrenörüyüm. Antrenman dışında anne-kız ilişkisini devam ettirmeye çalışıyoruz. Kızımız yetenekli, zorlu bir eğitimden geçti. İnşallah daha iyi olacak."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam