reklam
reklam

Emeklinin ikramiye sorunu çözülüyor mu ?

Eklenme Tarihi: 12 Şubat 2018, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 134439

İSTANBUL

Memur konfederasyonları tarafından geçtiğimiz Ağustos ayında toplu sözleşme masasına taşınan memurlara ve memur emeklilerine dini bayram ikramiyesi talebinin, Mart ayında yapılacak Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında ele alınacağı öğrenildi.

Memur- Sen‘in talep ettiği tutar  yaklaşık olarak 2 bin 62 liraya denk geliyor

Memur-Sen’in bir önceki toplu sözleşmede memur emeklileri için talep ettiği promosyon kararı tüm emekliler için hayata geçirilmişti.

Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye verilmesini isteyen Memur- Sen‘in talep ettiği tutar  yaklaşık olarak 2 bin 62 liraya denk geliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de Ramazan ve Kurban bayramlarında 1’er maaş ikramiye verilmesini istiyor.

Emeklilerle sokakta görüşme imkanımız oldu 

Biz de sokağa çıkıp emeklilerle konuştuğumuzda ise  ikramiye bekleyenleri de dinledik, ikramiye konusuna inanamayanları da dinledik. Hatta secim yatırımı olduğunu söyleyenler de oldu. Bir emeklimizin Ali amcamızın söylediği; emeklilerin aslında ikramiyeyi niçin ve nasıl istediklerini gayet iyi özetliyordu. “ Bizim mali sıkıntılarımız var ama, benim aslanlar gibi iki torunum var. Biri lisede, diğeri üniversiteye bu sene girdi. Onlara hanımımla  yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eğer ki; ikramiye gelirse torunlarımıza harcayacağız. “ 

Eğer memurlara ve memur emeklilerine dini bayram ikramiyesi talebi kabul olursa emin olunuz Ali amca ve eşi gibi bir çok emeklimiz torunlarına yardımcı olacaklardır. 

Memur-Sen’in talep için çalışmaları devam edecek 

Öte yandan memurlara ve memur emeklilerine dini bayram ikramiyesi talebi için Memur-Sen’in çalışmalara hız verdiği ve Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı öncesi üyelerin çalışmalar için harekete geçtikleri öğrenildi. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: CEVDET ÇETİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam