reklam
reklam

Sabrina Kayahan “Hayvanlar Bize Emanet, Onlara Sahip Çıkalım.”

Eklenme Tarihi: 11 Şubat 2018, Pazar - 16:00   Okunma Sayısı: 406263

İSTANBUL

Gerçek isimi Neşe Kayahan olan bu isimi sinema severler  de Emrah’la oynadığı Sefiller ve Acı Lokma, Hakkı Bulut’la oynadığı Ben Tövbemi Geri Aldım  adlı filmlerden de hatırlıyorlar. Kemal Dilbaz, Memduh Ün Remzi Jöntürk  gibi isimlerle de çalışan Kayahan şu sıralar kızı ve ailesiyle birlikte sakin bir yaşam sürüyor. Bu arada Kayahan röportajımızın son bölümünde de  Zeytin Dalı Harekâtındaki Mehmetçiğimize başarı dileklerinde bulundu. 

Değerli katkılarından ötürü Kayahan ailesine ve Onur Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum. 

Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Okuyucularımıza en içten dileklerimle merhabalar diliyorum  Eski sinema oyuncusuyum .Çok eskiden beri tanıyan seyircilerimiz Sabrina Kayahan ismiyle de bilirler, ama kimliğimizde Neşe Kayahan diye de geçiyor.  Bir tane kızım ve sayamadığım kadar  da sokak hayvanlarım var.  Şu an Ayvalık’ta oturuyorum. 

Mesleğe nasıl ve ne gibi koşullarda başladınız ?

Önce fotomodellikle başladım.  Lüks firmaların ürünlerini tanıttım. Çok sonradan rahmetli Kemal  Dilbaz, Memduh Ün, Remzi Jöntürk  gibi  çok değerli ustalarımız beni keşfetti. Yaşayanlar için Allah’tan uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim. Vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum.

Şu aralar çalışmalarınız nasıl gidiyor ?

Su aralar ev hanımıyım. Eski yaşantım yok. Zaten de; kendimi kızımın eğitilmesine ve sokak hayvanlarına adadım . Şöyle ki; yaşadığım Ayvalık’ta(Sarımsak Beledisi)   kasap ve lokantaları dolaşıyorum ve atıl yemek artıkları ve kemikleri toplayarak sokak hayvanlarına dağıtmaktayım.  Bu yüzden hayvanların annesi olarak da çevremde güzel bir şekilde anılıyorum. 

Sizi oyunculuğa iten temel sebep ne oldu ?

1970’lerde  pek çok genç kız gibi Yılmaz Güneyin çok iyi bir hayranıydım. Sinemada bize örnek oluyordu. Tabi; kimi arkadaşlarım da Ayhan Işık, Ediz Hun, Kartal Tibet, Yıldırım Cağlar, Tarık Akan gibi isimleri tutardı ama ben  de  Güney’i beğenirdim.  Daha sonra karar verdim ve oyunculuğu kafama koydum . 

Oyunculukla alakalı olarak kendinizi gösterebileceğiniz alanlar oldu mu ? Yoksa amatör olarak mı çalıştınız ?

Oynadığım  ilk filmim  küçük yaşlarımda yer aldığım “Bitmeyen Kavga “ adli bir filmdi  .Daha sonraları Hakkı Bulut’la Tövbemi Geri Aldım filmiyle bas rol aldım  Serdar Gökhan’la Oruç Reis’te rol aldım. Daha  sonraları ise Emrah’la Acı Lokma ve Sefiller ’de rol aldım. Bu filmler TV’lerde halen  gösterilmekte. Tabi meslek hayatım boyunca da büyüklü küçüklü rollerde de yer aldım. 

Oyunculuğu nasıl ve ne şekilde tanıdınız ? 

Sesam’a kayıtlıydım oyuncu olarak  Burada yer almam da bir çok iste yer almama ve oyunculuğu tanımama önemli faydası dokundu. Yalnız şunu da söylemiş olayım. Sesam kurumu o dönemde oyuncuların örgütlenmesine çok yardımcı da olmuştur. Rahmetli Hakan Balamir de ilk başkanıydı ve oyunculara çok katkısı oluyordu. Nur içinde yatsın. 

En çok sevdiğiniz oyunculuk türü hangisi ve niçin seviyorsunuz ?

Hayati anlatan filmleri çok seviyorum .O yüzden daha çok drama oyunculuğu daha çok benim hoşuma gidiyor. Ki oynadığım filmlere bakarsak dram ağırlıklı diyebilirim.

Türkiye’de oyunculuğa sizce nasıl bakılıyor ?

Maalesef kötü bakılıyor .Bu durum eskiden daha kötüydü. Bizim zamanımızda artist mi oldun diye çok  alaya alınırdınız. Şimdilerde ise; kötü niyetliler var sektörümüzde. Duyuyoruz çevremizden ve  de çok üzülüyoruz. Ayrıca TV’de çok sayıda filmi oynayan bir çok oyuncu gibi telif hakkımızı alamıyoruz. Bu konunun bir an önce çözüme kavuşmasını isteyenlerden birisi de benimdir. Ve  bu konuda benim gibi düşünen oyuncu arkadaşların sayısı çok. Umarım ve dilerim bu sorun çözülmüş olur. 

Oyunculuk demişken bu konuyla alakalı özel bir çalışmanız oldu mu ? Veya yapmayı düşünüyor musunuz?

Kızım doğmadan önce çok sayıda  filmlerde rol aldım. Ancak; oyunculuğu bıraktığım için  şimdilerde öyle  bir planım yok. 

Mesleğinizde idol olarak örnek aldığınız ilham kaynağı olmuş birileri var mı ?

Eskilerden Yılmaz Güney, Tarık Akan, Fatma Girik, Yıldıray Çınar , Ediz Hun ,Ayhan Işık, Belgin Doruk, Kemal Sunal çok sonraları  beraber çalıştığım Serdar Gökhan, Münir Özkul,  Muhterem Nur gibi ustalarımızdan çok ilham aldım .

Oyunculukta en çok çalışmak istediğiniz isim veya isimler kimlerdir ? 

Su aralar beğeniyle takip ettiğim Diriliş dizisi beni de çok etkiliyor. Diriliş dizisinde Ertuğrul gazi rolündeki Engin Altan Düzyatan’ın annesi olan Hayme Anne  rolünü oynamak çok isterdim ve böyle bir rol teklif edilmiş olsa tereddütsüz kabul ederdim. Yalnız  bu rolü oynayan Hülya Darcan’da başarıyla canlandırıyor. Ben hem Hülya Hanım’ın eşi olan  rahmetli Tanju Korel’le hem de aynı dizide Engin Altan Düzyatan’ın babası olan Serdar Gökhan’la aynı setlerde bulundum. Çok kibar ve sanatçıya saygılı isimlerdir. Tanju Korel’in kızı Bergüzar Korel’i de TV’de beğeniyle takip ediyorum. 

Oyunculuğa yeni başlayanlara neleri tavsiye etmek istersiniz?

Sabırlı olmalarını diliyorum bu meslekte. Sabırlı olan pek çok isim başarılı oldu. O yüzden sabırla ve azimle yürüdükleri zaman  cevherleri de  keşfedilecektir. Buna inansınlar çünkü ben de sabır ederek bir yerlere gelmiş birsiyim.

Gündelik hayatında neleri severseniz ve nelerden hoşlanmaktasınız ?

Yürüyüş yapmayı çok seviyorum. Yalnız  yürüyüş yaparken illa elimde bir poşet,  ve o poşetin içinde de mama olur .Sokak hayvanları için yanımda bulundururum.  Onları besliyorum bir gündeki vaktimin çoğunu da onlara ayırıyorum. Zira onlar bize emanettirler. Tabi; kızımın eğitimiyle de ilgileniyorum. 

Son olarak okuyucularımıza ileteceğiniz mesajlar var mı?

Öncelikle size ve gazetenize teşekkür eder, çalışma yaşamınızda en içten dileklerimle başarılar dilerim. Değerli okuyucularımıza duyarlı olmalarını rica ediyorum günde sadece  5 liraya ekmek sosis vb yiyecekleri alarak  bir canlının hayatını kurtarabilirler .Ve iyilik yaparsanız muhakkak  iyilik bulursunuz. Hiç ummadığınız anda iyilik gelir.  Değerli okurlarım, hayatiniz boyunca lütfen yardıma ihtiyacı olanlara yardım edin. Ayrıca Zeytin Dalı Harekâtı var.   Askerlerimizi rabbim korusun . Eğer ki; şu an sıcacık evimizde bu kadar rahat oturabiliyorsak onlar sayesinde. Askerlerimize de her şey için teşekkürler ederim. Şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim. Vatanımız sağ olsun. Milletimiz var olsun. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam