reklam
reklam

Şişli’de Yerel Kodlar Global Formlar sergisi 9 Şubat ile 10 Mart Arası

Eklenme Tarihi: 11 Şubat 2018, Pazar - 16:00   Okunma Sayısı: 146790

İSTANBUL

Türk resmine dair farklı ve güncel bir kesit sunmayı hedefleyen ve sanat tarihinin usta isimleri ile genç kuşak temsilcilerini bir araya getiren ‘Yerel Kodlar Global Formlar’ sergisi 9 Şubat ile 10 Mart tarihleri arası İstanbul’daki sanatseverleri bekliyor olacak. 

Ustaların bilinmeyen eserleri gün yüzüne çıkıyor 

1990 yılında akademisyen sanatçılar tarafından kurulmuş, temel hedefi sanatı daha geniş kitlelere yaymak olan bağımsız bir topluluk olan Görsel Sanatlar Vakfı (GÖRSAV) ‘ın Şişli Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenleyeceği  bu serginin bir de önemli bir özelliği var: Türk resminde bugüne kadar üretilmiş ancak gün yüzüne çıkmamış pek çok eseri bir arada görme olanağı sunuyor. Bu isimlerin çoğunun Türk resminin ustaları olduğunu da belirtelim.

Yerel Kodlar Global Formlar sergisinde  Adnan Çoker, Ahmet Yeşil, Bahri Genç, Balkan Naci İslimyeli, Bedri Baykam, Berna Karaçalı, Beşir Bayar, Bubi, Cevat Demir, Devabil Kara, Devrim Erbil, Erdinç Bakla, Ergin İnan, Fevzi Karakoç, Figen Batı, Gazi Şensoy, Hüsamettin Koçan, Kadir, Akyol, Mahmut Karatoprak, Maide Bulak, Malik Bulut, Maryam Salahi, Mehmet Güreli, Meltem Karakuyu, Mustafa Özkan, Nejdet Vergili, Nermin Ülker, Nurdan Likos, Orhan Algök, Seyyit Mehmet Buçukoğlu, Serra Mübeccel Gültürk’ün bilmediğimiz  eserleri ilk kez yer alıyor.

Düşündüren sergi özelliğine sahip 

Yerel Kodlar Global Formlar sergisi kültürel kimliklerden estetik beğeniye, politik söylemlerden dekoratif işlere kadar geniş bir seçkiyi sanatseverlerle buluştururken   meraklılarını hem düşündürürken hem de sanat tarihine referansları olan ironik hikayelerle buluşturacak. 

‘Yerel Kodlar Global Formlar’ sergisi 9 Şubat ile 10 Mart tarihleri arasında Şişli Belediyesi Sanat Galerisi’nde olacak. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: CEVDET ÇETİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam