reklam
reklam

BAL Ligi 24hafta

ÖZEL HABER

26 yıllık eğitimin haklı gururu Oğuzkaan Koleji şimdi de Beylikdüzü'nde

Eklenme Tarihi: 9 Şubat 2018, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 279708

İSTANBUL

Her anne ve baba çocuğunun iyi bir eğitim almasını, vatanına ve milletine faydalı bir insan olarak yetişmesini düşlerken böyle eğitimlerin verildiği yerlerin arayışına girer çocukları okul çağına yaklaştığı dönemlerde. Elbette ki imkanları doğrultusunda çocuğunun eğitim alacağı okulları değerlendirmeye başlar. Veliler ilk başta kendi imkanlarını değerlendirirken, okul seçiminde önemli bir unsur da okulun eğitim felsefesidir.  Size bu gün tanıtacağım okulumuz; Cumhuriyet ilke ve devrimlerine yürekten bağlı; bağımsızlığa laikliğe, demokrasiye sahip çıkan; Türk ulusunun milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini davranış haline getirmiş; ailesini, yurdunu, ulusunu seven ve onları daima yüceltmeye çalışan, insanların bireysel farklılıklarını bir zenginlik olarak algılayan ve bu farklılıklara saygı duyan; insan haklarına saygılı, barıştan yana; özgür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, değişime açık; kendine güvenen, kişiliği gelişmiş, sorumluluklarını bilen ve yerine getiren; sanata ve kültüre önem veren; doğayı tanıyan, doğaya karşı her zaman saygılı olan; kendisiyle barışık, öz saygısını geliştirmiş, kendini tanıyan ve ifade edebilen; iyi bir meslek adamı, iyi bir yurttaş iyi bir insan yetiştirmektir felsefesi ile yola çıkan 1992 yılında üç eğitimci arkadaş tarafından kurulan Oğuzkaan Koleji, Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda, Cumhuriyeti içtenlikle benimseyen, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı gençler yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Öğrencilerinin eğitimlerinin yanında Toplum Hizmeti Projeleri içinde yer almalarını destekleyen Oğuzkaan Koleji, Öğrencilerin kendilerine güvenen ve kendi ayakları üzerinde durabilen başarılı birer yetişkin olabilmeleri için kendilerini ve içinde yaşadıkları toplumu tanımaya, bireysel yeteneklerini keşfetmeye yönelik çalışmalar yapmaları gerektiğini savunup, bu projelerde görev alan öğrenciler, her alanda kendini çok daha güçlü hisseder hayatları anlam kazanır, amaçlarını daha kolay belirlerler diyerek öğrencilerini  Toplum Hizmeti Projeleri içinde yer almaya teşvik ederek onlara şu mesajları vermektedirler. 

‘’Bir sorunu nasıl çözebileceğinizi düşünmeye başladığınız andan itibaren bireysel yeteneklerinizle aslında neler yapabileceğinizin farkında olmaya başlarsınız.’’

Okulda yürütülmekte olan toplum hizmetleri projeleri ise şöyledir:

Çevre Projesi (Eko Okul), Trafik ve İlk Yardım, Hayvan Dostları, Kardeş Okul (Benim Kardeş Okulum), Engel Sizsiniz, Ask Me, Edinburgh Dükü Ödül Programı vb. görev alan öğrenciler, içinde yaşadıkları toplumu daha yakından tanıyıp sorunlara çözüm yolları bulmayı öğreniyorlar.

Toplum hizmeti projelerinde; projeler tamamen öğrenciler tarafından, genellikle gruplar veya bireysel olarak tasarlanmaktadır. Öğrenciler projelerini bir proje rehber öğretmeni denetiminde yürütürler. Projenin hazırlık ve uygulama aşamalarını da kendileri programlayıp uygularlar. Tüm öğrenciler Oğuzkaan Okullarındaki öğrenimleri süresince en az iki sosyal hizmet etkinlik projesinde görev almak ve ders saatleri dışında en az 30 saat çalışmak zorundadırlar.

    Oğuzkaan Koleji Ayrıcalıkları

    Sınavlara hazırlık programlı kolej eğitimi uygulaması ile LGS'de % 100, YKS'de %98 başarı ile dikkatleri üzerine çeken Oğuzkaan Koleji çağdaş ve yenilikçi eğitim uygulamaları ile de öne çıkıyor.  

Yeni şubede anaokulu, ilkokul ,ortaokul ve anadolu lisesi öğrencilerine eğitim verecek olan Oğuzkaan Koleji , 2018-2019 eğitim öğretim yılı için kayıt almaya başladı.

    Velilerden gelen yoğun talep karşısında Beylikdüzü'nde  şube açtıklarını belirten Oğuzkaan Koleji Yönetim  Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, 'Eğitim kalitemiz ve LGS'de  %100, YKS'de %98 başarımız nedeniyle velilerden yeni şube açma konusunda yoğun talep almaya başladık ve Beylikdüzüne 'de yeni şube açmaya karar verdik. Yeni okulumuzda anaokulu, ilkokul ,ortaokul ve anadolu lisesi olarak eğitim verilecek ve 2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi'nde eğitim hayatına başlayacak.' dedi.

        24-25 Şubat'ta Bursluluk Sınavı Yapılıyor.

    Oğuzkaan Kolejinin 24-25 Şubat'ta  gerçekleştireceği bursluluk sınavı yoğun ilgi görüyor. 2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9. 10. ve 11.  sınıf öğrencilerinin katılımına açık ve ücretsiz olan sınavda, öğrenciler aldıkları başarı puanlarına göre yüzde 10'dan yüzde 100'e varan oranlarda eğitim bursu alma ayrıcalığına sahip olacak. 

    Sınava başvuru www.oguzkaankoleji.com üzerinden yapılabiliyor.

OĞUZKAAN KOLEJİ KAMPÜSLERİ

•    Çapa (Fatih) : Anaokulu, ilkokul, Ortaokul (1992-1993)

•    Bakırköy : Anadolu Lisesi (2012-2013)

•    Maltepe : Anadolu, İlkokul, Ortaokul (2014-2015)

•    Maltepe : Anadolu Lisesi (2015-2016)

•    Bakırköy : Ortaokul (2015-2016)

•    Bahçelievler : Anaokulu, İlkokulu, Ortaokul (2016-2017)

•    Atakent (Halkalı) : Anaokulu, İlkokulu, Ortaokul (2016-2017)

•    Bahçeşehir : Anaokulu, İlkokulu, Ortaokul (2017-2018)

•    Beylikdüzü : Anaokulu, İlkokulu, Ortaokul, Anadolu Lisesi (2018-2019 Eğitim-Öğretim döneminde)

Oğuzkaan Koleji eğitimcilerine ve  öğrencilerine yeni kampüslerinde başarılar dilerim.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam