reklam
reklam

Kumbara Takip Sistemi İstanbul Ataşehir’de Uygulanmaya Başladı

Eklenme Tarihi: 7 Şubat 2018, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 134254

İSTANBUL

Ataşehir’de geri dönüşebilen tüm atıklar kaynağında ayrı toplanmakta. Peki bu işlemler nasıl yürüyor?  Öncelikle Belediye  ve Şişecam  işbirliğiyle yapılan camın geri dönüşümüne yönelik çalışmalarda Ataşehir’deki her mahallenin cadde ve sokaklarına kullanımın yoğunluğuna göre dağıtılmış ve tam 275 tane cam kumbarası var. 

Daha sonra ise cam atıkların kaynağında ayrı toplanmasından sorumlu yüklenici firma olan Özen Cam ise bu kumbaraları önce kontrol edip, daha sonra da  tek tek toplayıp, dolan kumbaraların boşaltımı sağlıyor. Düne kadar ise bu işlemler yapılırken, cam atığı miktarları kesin sonuçlarla bilinmiyor ve yaklaşık olarak hesaplanıyordu.  Burada ise teknoloji devreye girdi ve kumbaraların takibi, doluluk oranı ve verimlilik tespitini anlık (online) yapabilmek için “kumbara takip sistemi (KTS)” adı verilen sistem uygulanmaya başladı.

Yetkililerden aldığımız bilgiye göre kumbara takip sistemi ile, cam kumbaraların; lokasyonunu harita üzerinde görebilmeyi, kumbaraların çalınması ve yerinin değişmesi halinde takip edilebilmesini, kumbaraların doluluk oranını günlük ve anlık takip edebilmesi hedefleniyor . Yetkiler;  cam atık toplanma verimliliğinin ölçülmesi, dolan kumbaraların toplayıcı firma tarafından zamanında boşaltılıp, boşaltılmadığının takip edilmesi, güncel ve geriye dönük karşılaştırmalı raporların görünebilmesi ile grafik ve rakamsal olmak üzere raporların çıkarılmasının sağlanacağını da söylüyorlar. 

Sistemin çalışma şekli de yetkilerce şu şekilde aktarıldı.

Cam kumbaraların içindeki sensör, günde 2 kez içerideki doluluk oranını ve cam atık ağırlık miktarını ana merkeze iletiyor ve yönetim paneli aracılığıyla tüm kumbaraların son durumları anlık olarak görünüyor. Dolan kumbaralar için  ise yazılım otomatik olarak; toplayıcıya en uygun güzergahı çıkartırken, uyarılar yollar ve trafik durumuna göre navigasyon haritasını veriyor. Her bir cam kumbarasında toplanan cam atığı miktarı ağırlık olarak raporlanırken, verimsiz bölgeler ve ek kumbara ihtiyacı olan bölgeler de rapor ve haritalama ile gösteriliyor. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam