reklam
reklam

Çay kültürü üzerine her şey bu festivalde!

Eklenme Tarihi: 5 Şubat 2018, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 140815

İSTANBUL

İlk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen ve büyükten küçüğe herkesin yoğun ilgi gösterdiği International Istanbul Tea Festival (Uluslararası İstanbul Çay Festivali), 2018’de de çay severlere keyifli anlar yaşatacak. Festival, “Beraber çay içer miyiz?” diyerek 5-6 Mayıs’ta Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul’da gerçekleştirilecek. Türkiye’den ve dünyadan çay üreticilerinin yer alacağı festivalde, katılımcılar farklı çayları tadabilecekler ve uzmanlardan doğru çay demleme tekniklerini öğrenebilecekler. Festivalde ayrıca uzmanlarla workshop’lar, yazarlarla çay sohbetleri, birbirinden renkli atölyeler ve keyifli konserler gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl nisan ayında tarihi Haydarpaşa Garı'nda yapılan ve binlerce kişinin katıldığı Uluslararası İstanbul Çay Festivali, 2018'de yenilenen yüzüyle ve yeni mekânında çay severlerin karşısına çıkacak. 2017'de olduğu gibi bu yıl da Marmara Babil tarafından organize edilen etkinlik bu kez International Istanbul Tea Festival (Uluslararası İstanbul Çay Festivali) adıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul’a taşınıyor. Dünyanın farklı çaylarını İstanbul’da buluşturacak olan festival, çayın güzelliklerini keşfetmek isteyenlere yine dolu dolu bir program sunmaya hazırlanıyor. Festival bu yıl yeni mekânı olan Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul’da, 5-6 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en sevilen içeceği olan çayın hayatımıza ve kültürümüze kattığı zenginliklerin gözler önüne serileceği festival, çay severleri keyifli bir lezzet yolculuğuna çıkaracak. Siyah çaylardan, yeşil çaylara ve bitki çaylarına kadar dünyanın dört bir yanından sayısız çay çeşidi festivalde severleriyle buluşacak. Katılımcılar, farklı çaylarla tanışıp tadımlayabilecekleri gibi, doğru çay demleme tekniklerini de öğrenebilecek ve yepyeni deneyimler yaşayabilecekler. 

Çayın bir lezzet kaynağı olmakla birlikte faydaları ve sağlığa olan katkıları da festivalin odaklandığı konular arasında yer alacak. Çay kültürü üzerine iki gün boyunca benzersiz bir deneyim sunacak olan festivalde ayrıca uzmanlarla workshoplar ve söyleşiler, yazarlarla çay sohbetleri, birbirinden renkli atölyeler ve keyifli konserler gerçekleşecek.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÇAĞNUR HATİPOĞLU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam