reklam
reklam

Torunları için ören ellerden , Mehmetçiklerimiz için sımsıcak örgüler

Eklenme Tarihi: 2 Şubat 2018, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 142729

İSTANBUL

Anneler evlatları, yeğenleri için nineler de torunları için yıllarca ilmek ilmek örgü örmüş ve onları sevindirmişlerdir. Her birimiz, yakınları olan büyüklerin ördüğü giysiler, atkı ve bereler ile kışın soğuğunda ısınmış ve onları sevgi ile yad etmişizdir. Şimdilerde öylesine güzel bir proje hayata geçirildi ki bu sefer çocukları ve torunları için ören eller Mehmetçiklerimiz için işliyor. Üsküdar Belediyesi’nin ilçe sınırları içindeki yaşlıları için açmış olduğu İkinci Bahar Kahvehanesi’nde bir araya gelen yaşlı genç tüm hanımlarımız yine belediyemizin desteklediği bir proje olan KÜP projesi kapsamında elemeği ürünler hazırlayan hanımların da katılımı ile  Afrin’deki Mehmetçiklerimiz için atkılar ve bereler örülmekte idi. 

Kimi yaşlı ninelerimiz evlerinde, kimi çalışan iş hanımlarımız işlerinin başında müsait oldukları zamanlarda hatta pazarcılık yapan hanımlarımız Pazar tezgahlarının başında ellerinde şişleri örmeye devam etmekte idiler. 

Ben de büyük bir gururla ve mutluluk ile örgü ören kadınlarımızı izlerken çok duygulandım. Bizler şu an Afrin’deki Mehmetçiklerimize belki uzağız ama yüreklerimiz onlarla beraber, her biri bizim evladımız ve dualarımız da onlarla birlikte. İnşallah bu kötü günler bir an önce biter ve hiç bir vatan evladının burnu kanamadan evlerine ve sevenlerine geri dönmeleri en büyük temennimiz. 

İkinci Bahar Kahvehanesi’nde büyük bir özveri ve mutluluk ile örgü ören kadınlarımıza yanlarında bulunan dedelerimiz de destek veriyorlardı. Hanımlarımız ilmek ilmek göz nuru döktükleri örgülerine dualarını ekleyerek kendi evlatları olan bu vatanın Mehmetçiklerine bu soğuk kış günlerinde bulundukları yerin zor şartlarında bir nebze olsun sıcak geçirmelerini sağlamak adına arı gibi çalışıyorlardı. 

Üsküdarlı yaşlılarımıza bu mekanı ve bir arada olmalarını sağlayan  

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen örgü ören kadınlarımıza tek tek teşekkür ederek şunları dile getirdi.  ‘’Millet olarak dualarımızla, desteklerimizle, İmkânlarımızla Mehmetçiğimizin sonuna kadar arkasındayız. İnşallah bu zaferi millet olarak hep birlikte başaracağız. Yaşlılarımızın ördüğü bu bere, atkı ve eldivenler Mehmetçiğimize sıcak bir ana yüreği olacak.’’

Sımsıcacık bir mekan olan İkinci Bahar Kahvehanesi’nde Afrin’deki Mehmetçik evlatları için bir araya gelen Üsküdarlı nineler ve anneler, Zeytindalı harekâtına destek amacıyla askerlerimiz için bere ve atkı ördüler. Annelerin ördüğü bere ve atkılar, Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen harekâta katılan askerlere gönderilecek. Hedeflerinin 100 koli olduğunu söyleyen annelerimiz her bir ilmeğin Afrin’deki evlatları için dua ile örüldüğünü belirterek tüm hanımları bu projeye katılmaya çağırdılar. Çeşitli sebeplerle mekana gelemeyenler boş durmayıp evlerde ördükleri bere ve atkılar yaşlılar için yapılan Üsküdar Belediyesi İkinci Bahar Kahvesi’ne getirdiler. 

İkinci Bahar Kahvesi’ne gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kampanyayı başlatan yaşlılara destek oldu. Türkmen, Üsküdarlıların tarihin her döneminde Mehmetçiğin yanında olduğunu annelerin de cephe gerisinden destek verdiğini söyledi: 

‘’Mehmetçiğimiz bu zor kış şartlarında savaşırken bizler de onlara çok dua edeceğiz. Ama başka yapacaklarımız da var. Bizim hanım ablalarımız, ninelerimiz, annelerimiz, anneannelerimiz, kardeşlerimiz, büyüklerimiz komşularıyla akrabalarıyla bu güzel kampanyayı başlattı. Cephedeki kahraman Mehmetçiğimize bu kış şartlarında üşümesinler diye doğanın, iklimin zorluklarını en aza indirsinler diye bere, eldiven, şapka ve atkı örüyorlar. Bugün örülen her şey cepheye taşınan birer cephanelik. Bunlar da birer silahtır. Bizim tarihimizde tıpkı Nene hatunlarımız gibi ana yüreği, ana sevgisi hep Mehmetçiğimizin yanında olmuştur. Üsküdar Belediyesi olarak biz de Mehmetçiğimizin, sınırlarımızda vatan güvenliği için gözünü kırpmadan canını feda eden askerimizin yanında olduğumuzu hanım kardeşlerimiz vasıtasıyla göstermek istedik. ’’

Annelerimizin arı gibi çalıştığı etkinlik sırasında, atılan ilmeklere asker türküleri eşlik etti ve bu durum İkinci Bahar Kahvesi’ndeki herkesi duygulandırdı. Onlar hepimizin evladı idi ve bu soğuk kış günlerinde onların bir parça olsun soğuktan korunması ve hasta olmamaları için ilmekler atıldı. Etkinlik sırasında dedeler de eşlerine ve annelere destek verdiler.

Etkinlik için İkinci Bahar Kahvesi’nde hazır bulunan anneleri çoşkulu bir şekilde motive eden Üsküdar Belediyesi İkinci Bahar Kahvesi sorumlusu Fatma Önerge hanım ise kampanyanın giderek çığ gibi büyüdüğünü vurgulayarak şunları söyledi.   "Askerlerimiz, sınırda gözlerini kırpmadan bizim için şehadeti göze alarak kefenleri koltuklarının altında vatanımızı korumak için operasyondalar. Onlara destek olmamız lazım. Anne sıcaklığını göstermemiz lazım. Biz de onlar için atkı bere örelim dedik. Annelerimizden ninelerimizden destek geldi. Herkes 'Seve seve yaparız' dedi. Üsküdarlı anneler, yaşlılar ve nineler olarak askerlerimiz için bere, atkı eldiven örmeye başladık. Hedefimiz 100 koliye ulaşıp hepsini askerimize iletilmek üzere Afrin’e göndermek. Kampanyamız her geçen gün çığ gibi büyüyor. Herkes destek olmak istiyor.’’ 

Bu güzel etkinlik hanımların hedeflediği 100 koliye çıkana kadar gece gündüz her fırsatta örülerek devam edecek. Ben de bir Üsküdarlı olarak önce kendi çevremden sonra da arkadaş çevremden başlayarak bu proje için örgü atkı ve bere toplayıp bu projeye teslim edeceğim. Afrin’deki Mehmetçikler hepimizin evladı onlar orada üşürken bizler burada nasıl rahat olabiliriz. Haydi hanımlar eller işlesin ve örülsün atkı bereler, Mehmetçiklerimiz üşümesin. Ben inanıyorum ki hanımlarımız çok çalışkan ve bu çağrı küçük bir kartopu gibi büyüyecek. Gelecek hafta başı yapılan örgülerin ilk kısmı yola çıkacak. O zamana kadar yapılacak olan atkı ve bereleri ilgili yerlere teslim etmek için  haydi şimdi iş başına. Şimdiden tüm hanımlara kolay gelsin. 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam