reklam
reklam

ABD düşük faiz döneminde yolun sonuna geldi

Eklenme Tarihi: 15 Aralık 2015, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 126420

İSTANBUL 

ABD Merkez Bankasının (Fed), yaklaşık 10 yıl aradan sonra faizleri artırarak düşük faiz dönemini sonlandıracak ilk adımı atması bekleniyor.

Fed, 2006 yılının haziran ayından bu yana ilk defa faiz artırmaya hazırlanırken, yatırımcılar, çok düşük faiz döneminden çıkılmasının piyasalara nasıl yansıyacağını merakla bekliyor. Piyasa beklentileri ve yatırımcı anketlerine göre, Fed'in bu ayki toplantısında faizleri artıracağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. 

Yılın ilk aylarında faiz artırımı konusunda "sabırlı olunacak" ifadesini kullanan Fed, şubat ayında sözlü yönlendirmede kullanılan "sabırlı" ifadesinin en az iki toplantıda faiz artırılmayacağı anlamına geldiğini, öncesinde bu ifadenin kaldırılacağını, ardından faiz artırımına başlanabileceğini belirtti. 

Başkan Janet Yellen, Fed'in faiz artırımının, dolardaki yükseliş nedeniyle yavaş ve kademeli olacağını vurgulayarak, aralık ayında faiz artışına başlanmasını destekleyen bir duruş sergiledi.

Fed üyeleri de son dönemde dış kaynaklı risklerin azaldığına dikkati çekiyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam