reklam
reklam

Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na Adaylığını Açıklayan Cevdet Olgun Esnafı Odayla Barıştıracaklarını Söyledi

Eklenme Tarihi: 24 Ocak 2018, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 171341

İSTANBUL

Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 13 Şubat’ta yapılacak olan kongresi için adaylığını açıklayan Cevdet Olgun beraberinde Erdal Can, Muhsin Yolcu, Yılmaz Volkan ve Ayhan Atik ile gazetecilerle bir araya geldi. Açıklaması öncesinde Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası için başkan adaylarına başarı dileyen Cevdet Olgun ekip arkadaşları ile birlikte hedeflerinin esnaf odasına yakışır başarılara imza atmak olduğunu belitti. 

Olgun : “Esnaf ve odayı barıştıracağız.” 

Maltepe’de gazetecilerle kahvaltıda buluşan Cevdet Olgun,” Biz Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası için ekibimizle beraber bir yola çıktık . Diğer adaylara da başarılar diyorum. Hedefimiz Esnaf odasını barışçıl bir hala getirmek. Seçimi kazanırsak projelerimizde, esnafla barışık bir esnaf odası yaratmaya çalışacağız. Küçük esnafın sıkıntıları çok onlara sahip çıkmamız lazım. Esnafımıza nasıl yardımcı oluruz diye çıktığımız bu yolda, Allah nasip ederse bu göreve talibiz.”  Diye konuştu. 

Cevdet Olgun  konuşmasına ise şöyle devam etti:

“Maltepe Esnaf Odası’nın başarılara imza atması için önce adını alan esnaf ile barışık olması gerekir. Maalesef şuan esnaf oda ile barışık değil. 600 Bin nüfuslu bir Maltepe’nin Esnaf Odası daha aktif olmalı diye düşünüyorum. Küçük esnafın sıkıntıları maalesef büyük. Bizim küçük esnafa sahip çıkmamız gerekli. Biz arkadaşlarımızla bu yola çıkmadan nasıl ve ne şekilde faydalı oluruz diye istişarelerde bulunduk ve aday olma kararı aldık.” 

Konuşmasına aidat dışında ödeme alınmaması gerektiğini söylerek devam eden Olgun, “Odamıza kayıtlı sadece aidat ödeyen 2 bin 150 üyemiz var. Odada basit usulde muhasebe kayıtları tutulan esnafımız bunun için aidatın haricinde 25 lira ödüyor. Bu olmamalı. Aidat alınıyor zaten. Aidat dışında ayrıca evrak ve muhasebe için herhangi bir bedel alınmamalı. Ancak görünen o ki Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası esnafın yanında hiç olmadı. Elimizden geldiğince esnafın yanında olacağız. Esnaf kendisine sahip çıkıldığını görecek”  dedi.

Olgun “Esnaf odayı sırtında kambur görüyor”

Maltepe’de  yaklaşık 8 bin esnaf olduğunu ancak odanın kayıtlı üyesinin 2 bin 150 olduğunu belirten  ve Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın seçimlerine aday olan Cevdet  Olgun; “Devletimizin esnafla ilgili birçok projeleri mevcut. Ancak odanın bir görevi de bunları esnafa duyurup gerekiyorsa eğitim noktasında destek olmaktır. Ancak bunlar maalesef yapılmıyor. Esnaf odanın kendilerine hiçbir getirisi olmadığını ve sırtlarında kambur olarak görüyorlar. Esnaf aidat için veya ödemediği aidatlar nedeniyle icra nedeniyle aranıyor”  diyerek esnafın odayı bir kambur olarak gördüğünü belirtti. 

Mevcut yönetimde de yer alan Olgun’dan “Bu yönetimde esnafın derdine çare olamadık”  çıkışı 

Kendisinin de şuan  Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yönetiminde olduğunu ancak sadece aylık toplantılarda bir araya gelindiğini belirten Cevdet Olgun;

“Biz birkaç arkadaşımızla önerilerimize sunuyoruz ancak başkan ve birkaç kişi aynı kararda olunca önerilerinizin pek bir hükmü kalmıyor. Biz her zaman esnaf ile ilgili nasıl yardımcı olabiliriz gayretindeyiz. Şartlar böyle olunca bir şey yapamıyorsunuz. Yapılan yanlışlara dur diyemedik, sözümüz geçmedi ve esnafın derdine çare olamadık. Çare olmanın tek yolu başkan olmak. Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın  2 bin 150 üyemizin çocuklarından hangi birine burs verilmiş. Bizin öncelikli hedeflerimizden biri de bu. Esnafımızın en azından çocuklarına burs vererek destek olmak. Kanunda yeri yoksa da gerekli çalışmalar yapacağız. Formül neyse onu uygulayacağız.” 

“Biz makam için bu göreve talip olmadık. Bizim hedeflerimiz var, projelerimiz var.” 

Makam için değil proje ve hedeflerini gerçekleştirmek için aday olduklarını belirten  Cevdet Olgun “Biz makam için bu göreve talip olmadık. Bizim hedeflerimiz var, projelerimiz var. Bunları yerine getiremeyeceksek bize nasip olmasın.  Nasip olursa yönetimde olan arkadaşımız bir başkan edasıyla bir Ar-Ge görevlisi gibi çalışacak.  Esnaf Odası yapması gerekenleri yapmadığı için yönetimde olduğum ve bunları gördüğüm için aday oldum”  Diyerek amaçlarının Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı aktif ve etkili çalışan bir oda haline getirmek olduğunu ifade etti. 

Gazetecilerle ,esnafımızla diyalog hainde olacağız 

Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 13 Şubat’ta yapılacak olan kongresi için adaylığını açıklayan Cevdet Olgun  gazetecilerle yaptığı kahvaltılı toplantıda ise gazetecilerin sorularını da yanıtladı .Gazetecilerle diyalog halinde olacaklarını kaydeden Olgun, gazetemizin muhabiri ve köşe yazarı da olan Sinan Erdoğdu’nun TOBB başta olmak üzere kamu kurumlarıyla olan  diyalogları ve ilişkileriyle ilgili sorusuna da şu cevabı verdi.

“ Biz bütün kurumlarla diyalog halinde olup, esnafımızın çıkarlarını gözeteceğiz. Mesela KOSGEB kredilerinden Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi olan esnafımızın yarar sağlamasını istiyoruz. İlk işlerimizden birisi de bununla ilgili olacak.   Şunu da belirtmek isterim ki; Esnaf ve sanatkârlarımızın sıkıntı ve sorunlarına çözümler üreten bir yönetim için siz değerli esnaflarımızın desteğini bekliyoruz. Eli sıkılmadık, hatırı sorulmadık, kapısı çalınmadık esnafımız kalmayacak. Esnaflar arası eşitlik ilkesi de öncelikli hedefimiz olacaktır. “

Maltepe Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlığına talip olan diğer adaylarla ilgili görüşlerini  de sorulan bir başka sorunun sonrasında belirten Cevdet Olgun: sorulan soruya şu  cevabı verdi

” Benim ve Yönetim Kurulu üyelerimizin Maltepe’de hiç kimse ile sorun ya da sorunları bulunamaz. Bu bir demokratik yarıştır. Tüm Adaylar yaptıkları ve yapacakları ile Esnafımızın huzuruna çıkacaklar, kimin daha iyi hizmet yapacağını esnaflarımız karar vereceklerdir. Bu mana da tüm aday olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum “ 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam