reklam
reklam

Özgecan Aslan davasının gerekçeli kararı hazırlandı

Eklenme Tarihi: 15 Aralık 2015, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 156498

MERSİN 

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, üniversite öğrencisi öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili 3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiği kararın gerekçesini açıkladı.

Mahkeme tarafından hazırlanan 74 sayfalık gerekçeli kararda, savcılığın davaya ilişkin iddianamesine, sanıklar Ahmet Suphi ve babası Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe ve tanıkların ifadeleri ile delillere yer verildi.

Olayın detaylarıyla anlatıldığı kararda, okuldan çıktıktan sonra bir arkadaşıyla Tarsus ilçesindeki alışveriş merkezine giden Özgecan Aslan'ın, evine dönmek üzere yolcu taşımacılığı yapan sanık Ahmet Suphi Altındöken'in minibüsüne bindiği, aracın normal seyrinde E-5 karayoluna çıktığı, daha sonra Mersin istikametine doğru ilerlerken birden sanığın aracı otoban bağlantı yoluna doğru sürdüğü belirtildi. 

Sanık Ahmet Suphi Altındöken'in Aslan'ın tepkisine rağmen aracın kapılarını açmadığının anlaşıldığı ifade edilen kararda, "Sanığın aracı yolun kenarına tenha bir yere çekerek durdurduğu, böylelikle mağduru hürriyetinden yoksun kıldığı, akabinde maktule nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu" bilgisine yer verildi.

Maktulün sanığa direndiği ve yüzünü tırnakladığı kaydedilen gerekçeli kararda, sanığın Aslan'ı darbettiği, bu darbelerin etkisiyle genç kızın aracın koridorundaki demir aksamlara çarparak baygınlık geçirdiği bildirildi.

Kararda, "Nitelikli cinsel saldırı suçu için maktulün hürriyetini tahdit ettiği de dikkate alındığında sanık Ahmet Suphi'nin cinsel amaçlı, cebir, tehdit ve hile kullanarak hürriyeti tahdit ile insanların toplu yaşama zorunluluğunda bulunduğu halk otobüsü gibi bir yerin sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle nitelikli cinsel saldırı suçunu işlediği anlaşılmaktadır" değerlendirmesinde bulunuldu.

Verilen cezalar

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Aralık'taki duruşmada, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 27 yıl hapisle cezalandırılmasına karar vermişti.

Mahkeme heyeti, Fatih Gökçe'nin "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, nitelikli cinsel saldırı, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 24 yıl hapisle cezalandırılmasını kararlaştırmıştı.

Mahkeme, baba Necmettin Altındöken'i ise "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam