reklam
reklam

Maltepe Üniversitesi’nin Akademisyenleri TSKM’nde resim sergisi açtı

Eklenme Tarihi: 23 Ocak 2018, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 232587

İSTANBUL

Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ikinci Akademisyenler Sergisi, “Biz Kaybolduk” temasıyla, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bir resim sergisi  olarak karşımıza çıktı. 

 “Biz Kaybolduk” temasıyla farklı alanlardan gelen eğitimci ve sanatçı akademisyenleri bir araya getiren “Akademisyenler Sergisi-2” Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sergilenmesinin ardından Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne taşındı. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özen’in Küratörlüğünde gerçekleştirilen sergi, 04-26 Ocak 2018 tarihleri arasında Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin A + B Galeri’sinde sergilenmekte.  Sergi sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılanmakta .

Akademisyenin fotoğraf, heykel, resim, video art gibi değişik türlerde gerçekleştirdiği ve “Biz Kaybolduk” teması etrafında buluştuğu sergi, bugün içinde bulunduğumuz yaşama sanatsal göndermelerde bulunuyor.

Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin oluşturduğu ve Küratörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özen’in üstlendiği ‘‘Akademisyenler Sergisi’’, bilim ve sanat üreterek geleceğe umutla bakmamızı sağlayan eğitimci ve sanatçı akademisyenleri bir araya getirmekte. 

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özen’in Küratörlüğünde farklı alanlardan gelerek bu sergide buluşan akademisyenler, “Biz Kaybolduk” konseptiyle ürettikleri işlerini sergilemekteler.

Sergiye katılan akademisyenler ise ;  Prof. Dr. Ali Çırpıcı, Yrd. Doç. Dr. A. Nesrin Akören, Prof. Dr. Aytül Gürsu Hariri, Prof. Dr. Çağlar Öğütman, Yrd. Doç. Dr. Eda Bürge Emre, Öğr. Gör. Emre Özerden, Filiz Yıldız, Doç. Dr. Devran Tan, Prof. Dr. Gürkan Doğan, Arş. Gör. H. Tuba Çalışkan, Öğr. Gör. İlkan Devrim Dinç, Prof. Dr. İsmail Kaya, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özen, Yrd. Doç. Dr. Müjgan Yıldırım, Yrd. Doç. Dr. Özlem Aytürk, Yrd. Doç. Dr. Radife Akyıldız Ongar, Prof. Dr. Selahattin Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Uğur Baran Kasırga, Prof. Dr. Vildan Çetintaş, Dr. Yasemin Koçer Tulgar, Arş. Gör. Yusuf Tolga Ünker, Prof. Dr. Zafer Öztek,  ve Yrd. Doç. Dr. Z. Güneş Özünal olurken, gelecek sergiye daha çok akademisyenin katılacağı belirtilmekte.  

Serginin Küratörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özen;  “Özetle ‘‘Biz Kaybolduk’’ konsepti üreten insanların da yaşanan bu kaotik gelişmeler karşısında ürettiklerinin içinde kendilerini bulamamaları hali, bilim ve sanat üreten her insanın içinde yaşadığı durumu çok iyi yansıtabilmektedir”

Gazetemize;  “Biz Kaybolduk” temasıyla farklı alanlardan gelen eğitimci ve sanatçı akademisyenleri bir araya getiren “Akademisyenler Sergisi-2” hakkında bilgi veren serginin Küratörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özen ise  serginin içeriğini anlattı .

Özen ‘‘Biz Kaybolduk’’ konsepti ile ürettiklerinin içinde kendilerini bulamayan ve yabancılaşan insanların durumunun irdelendiğini belirtti. Özen, toplumların da  kaybolmaya karşı  tıpkı insanlar gibi belirli hedefleri, vizyonları, hayallerinin olması gerektiğini aksi takdirde de, başka birilerinin de hayali durumuna gelebileceklerini kaydetti. 

Özen “ Öncelikle katılım gösteren tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.Sergiyi  Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne taşıdıkları için başta Belediye Başkanımız Ali Kılıç Başkan’a ve Kültür Sanat Müdürü Ayşe Sipahioğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyorum.  Bizi burada iyi ağırladılar ve kendimizi evimizde hissettiren bir ilgi ve alakayla karşılaştık . Kurucumuz Hüseyin Şimsek’e  Rektörümüz Prof. Dr. Şahin Karasar Hocaya, Güzel Sanatlar  Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız’a ve emeği gecen herkese de çok teşekkür ediyorum.

İkincisini düzenlediğimiz Akademisyenler Sergisi, 23 sanatçıdan oluşmakta. Bu serginin konseptini belirlerken, özellikle de sanatçılarımız ‘‘Biz Kaybolduk’’ teması üzerinden odaklandılar ve en etkili işlerini sergilediler. Tıp Fakültesinden çok yoğun bir katılımız oldu. Aslında üniversite olarak  büyük bir kampüse sahibiz. Bu yüzden de bütün akademisyenlere duyurduk, ancak en çok katılımı da Tıp Fakültesi sağladı. Bundan dolayı çok memnunuz. Bir sonraki sergide de daha başka faküllerimizin de yoğun ilgilerini bekliyoruz . Bu sergi; her sene boyunca belirlenmiş bir konsept adı altında akademisyenleri bir araya getirmiş durumda. Bununla geleceğe sözleri olacak, duygu ve düşüncelerini ifade edecek olan akademisyen ve sanatçıların ifadeleriyle yoğrulmuş eserlerini görme imkanımız olacak ve her sene de büyüyerek, artarak gelişecek. Seneye üçüncüsünü de yapacağız. ‘

‘Biz Kaybolduk’’ teması, son dönemdeki insanların içindeki buhranı çok iyi anlatıyor. Özellikle de bu konu üzerinde durmalarını istedim sanatçılardan ve akademisyenlerden. Bilim üreten ve sanat üreten bu insanlar olarak, ifadelerimizi bir sergi çerçevesinde görmek ve buna şahit olmak ihtiyacı duyuyoruz. Güzel bir seçki olduğuna inanıyorum. 

Sergimizde “Ben” değil, “Biz “ kelimesini kullandık. Çünkü, “Ben “ kelimesi de bireyin kendini kaybetmesi, kaybolması anlamları taşır ve bunu bireyler de sık sık yaşayabilirler. Fakat, bizlerin kaybolması sık sık görülebilecek şeyler değil, çünkü bir topluluğun kaybolma durumu  da çok sık görülebilir bir şey değildir. Bugünkü dünyamızda, kaybolma meselesi önemli bir sorun. Öncelikle, teknolojik gelişmeler karşında kendini kaybeden, kendini aciz görenleri ,kaybolanlar var. Daha sonra da  ekonomik krizler, mülteci sorunları ve kayıplar, ülkelerin kaybolmasına, milletlerin kaybolmasına, göçlerin oluşmasına neden olmakta. 

Özetle ‘‘Biz Kaybolduk’’ konsepti üreten insanların da yaşanan bu kaotik gelişmeler karşısında ürettiklerinin içinde kendilerini bulamamaları hali, bilim ve sanat üreten her insanın içinde yaşadığı durumu çok iyi yansıtabilmekte. 

Bu endüstriyel gelişmeler karşında aynı zamanda insanlığın da bir sorunuyla karşı karşıyayız , bunun yan etkilerinin insanların üzerinde de izlerini görmemiz mümkün, Çünkü ; göze  takılan ya da algıları bozan o kadar çok teknolojik unsurlar var ki, bunu üretirken düşünmüyoruz. Çünkü, insanda bir zafiyet yaratıyor, insanda bir kaybolma halini yaratıyor; kendisini bulması ,ortak bir akla  hizmet ediyor olması gibi  zafiyetleri içinde barındırıyor. Tabi toplumların da  tıpkı insanlar gibi belirli hedefleri, vizyonları, hayallerinin olması lazım. Eğer, bir hayaliniz yoksa, başka birilerinin de hayali durumuna girebilirsiniz. Dolayısıyla da bir hedefimizin, vizyonumuzun olması gerekiyor. Bunun içinde; ortak bir akla ,iradeye ve ifadeye ihtiyacımız var. Bunun  insanların çabalaması ve çalışması gerekiyor. Yitirdiğimiz anda ise kaybolma halini yaşamamız mümkün. 

Bugün bakıyorsunuz, büyük şirketlerde düne kadar alışkın olduğunuz şey, işçilerin devamlı yer değiştiriyor olması iken, patronlar da şirketlerini değiştirebiliyorlar, şirketler el değiştirilirken, işçi sabit kalıyor ve neye hizmet ettiğini bilemiyoruz. Böyle de ;kime de hizmet ettiğimizi bilemediğimiz bir kaybolma halini yaşıyoruz. Çünkü; her dakika patronumuz da değişmekte. Dolaysıyla da bir dünya sorunu haline gelebiliyor. 

Sergimiz, 04-26 Ocak 2018 tarihleri arasında Türkan Saylan Kültür Merkezinde sergileniyor. Fırsatı olanlara tavsiye ediyorum.” 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam