reklam
reklam

U17B 2.hafta

ÖZEL HABER

AK Parti Yer. Yön. Bşk.Yar. Erol Kaya Maltepe’de STK ve gazetecilerle bir araya geldi

Eklenme Tarihi: 18 Ocak 2018, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 217227

İSTANBUL

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya Maltepe’de STK ve gazetecilerle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Yapılan değerlendirmeler de  oldukça kapsamlıydı. Bu yüzden size özetlenmiş bir bölümünü paylaşıyoruz. 

Kaya “2019 için hazırlıklara başladık.” 

2019 Mart seçimleri için  hazırlıklara başladıklarını belirten Erol Kaya Türkiye’de 1397 belediyenin 884’ünün AK Partili belediye olduğunu söyleyerek : “2019 seçimlerine giderken belediyelerimiz ile ilgili daha iyi bir sonuç alabilmek için neler yapabiliriz noktasında değerlendirmeler yapıyoruz. Gerek sahada gerekse genel merkezde AK Parti olarak belediye başkanlarımızla ilgili her yıl bir araya geliyoruz. İllerde toplantı yapıyoruz. Daha sonra bölge toplantıları. 2018 toplantılarının başlangıcı ile 2019 Mart seçimlerinin startını da vermiş oluyoruz. 160 a yakın belediye başkanı ve yerel yönetimlerden sorumlu arkadaşlarımızın katıldığı toplantıyla  Erzurum'da bir kamp yaptık. Önümüzdeki hafta inşallah Güneydoğu Anadolu'da Şanlıurfa'da gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin 7 bölgesindeki belediye başkanları ile bir araya geliyoruz. Bu AK Parti'de oturmuş bir gelenek. Bunu her yıl yapıyoruz. 884  arkadaşımız ile ilgili duyarlı olmaları, eksiklikleri gidermeleri, mükemmeliyetliliklerini daha üst seviyelere taşımalarını veya çok başarılı projelerimizin onları aktarılması, onların yaptığı başarılı projelerin başka şehirlere aktarılması için bir çaba ve gayretimiz var. 2019'a giderken hedefimiz 884 belediyemizi hiç olmazsa binin üzerine 1100 lere çekmektir. Ak Parti bugüne kadar Türkiye'de genel başkanımızla yüzde 51- 52 ler seviyesinde bir oy aldık. Belediyelerdeki oyumuz da % 45. Bizim hedefimiz bu oy oranını %50 lere getirmektir. Ümit ediyorum ve inanıyorum ki biz bunu ilk seçimde yakalayacağız. İyi bir motivasyon yakaladık. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımıza, gerek Sayın başbakanımıza refakat olarak katıldığımız il kongrelerinde bu motivasyonu gördüğümüzü ifade edeyim, muhteşemdi. Sinop Kapalı Spor Salonu'nda belki 2500 kişi vardı. Ancak dışarıda 20 bin  civarında kişi vardı. Kastamonu aynı şekilde. Isparta, Burdur, Karabük, Düzce. Buralarda muhteşem kongreler yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın  AK Parti'den uzak kaldığı bu 3 yıllık sürecin içerisinde yeni bir aşk ve heyecanla yeni bir kavuşma ile çok daha muhteşem bir noktaya dönüşüyor. 2019 seçimleri öncesinde böyle bir çalışma yapıyoruz.

 

Partimiz aynı şekilde 10 belediye  başkanını görevden almıştır

CHP’li Ataşehir ve Beşiktaş Belediye Başkanlarının görevden alımlarıyla ilgili sorulan sorulara ise Kaya şu cevabı verdi.

“AK Parti 6 belediyemizde ilgili yaptığı bir değerlendirmede belediye başkanlarımızdan fedakarlık istedi ve bu belediye başkanları bu fedakarlığı yerine getirdi. Belediye başkanlarımızla değerlendirme yapmamızın sebebi malum olduğu üzere belediyeler seçildiklerinde idari yönetim olarak İçişleri Bakanlığına bağlıdır. Mali denetim olarak Sayıştay’a ve bir de Belediye Meclislerimizin belediye başkanına gensoru verme hakkı vardır. Bunlarla da belediye sorgular ve denetler. Halk denetimi var bir de. Parti ile olan bağlantı nedeniyle siyasal denetim var. Türk siyasetinde pek alışılmamış bir konu gibi gözüküyor. AK Parti reformcu bir partidir ve her zaman yenilemeyi şiar edinmiş bir partidir. Yenilenme motivasyonunu yakalayamazlarsa halk faturayı bir sonraki seçimde kesiyor. Dolayısıyla biz bu yenilenmeyi gerçekleştirdik. Yalnız buradaki sürecin doğru okunması lazım. şu an İstanbul Beşiktaş ve Ataşehir'deki Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ile ilgili hukuka aykırılık, yolsuzluk,  usule aykırılık kabadayılık ve mafyavari tavırlarla ilgili İçişleri Bakanlığımızın yaptığı değerlendirme sunucu oluştu. Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımız bunu yanlış okuyorlar Sanki AK Parti kendi belediyelerine istifa talebinde bulunurken diğer partili belediye başkanlarını görevden alıyor. Bu çok yanlış bir okuma. Ataşehir ve Beşiktaş'ta hukuka aykırılık var. Mesela bir ihaleye çıkılıyor. İhaleyi alan firma 3 günlük firma. Kuruluşundan iki gün sonra ihaleye girmiş bir firma .” 

 

Kemal Kılıçdaroğlu keşke darp edilen aday adayına sahip çıksaydı

Erol Kaya konuşmasına şu şekilde devam etti.

“Bu nasıl garabet bir şeydir. 2015 yılı 1 Kasım seçimlerinde milletvekilliği aday aday olan milletvekili aday adayları belediye başkanının  korumaları tarafından darp ediliyor ve şu anda mahkemeleri devam ediyor. Ataşehir belediye başkanı ile ilgili Cumhuriyet Halk Partili bir milletvekili aday adaylarının darp davası var devam ediyor. Kılıçdaroğlu Ataşehir belediye başkanının yolsuzluk ve hırsızlıklarına sahip çıkmak yerine keşke kendi milletvekili aday adaylarına sahip Ben onu tavsiye ederim. Beşiktaş'ta de yine aynı şeyler. Peki bu usulsüzlük ve hukuka aykırılığı İçişleri Bakanlığı değerlendirme yaparken AK Partili belediyeler hakkında ne yapıyor? Aynısını yapıyor. Hatta fazlasını yaptı. Bizim 10 tane belediye başkanımızı hukuka aykırılıktan dolayı ki bunların 6 tanesi FETÖ'den 4 tanesinde yaptığı iş ve işlemlerden dolayı görevden aldı. Erzurum Aşkale, Konya Ilgın, Giresun Çamoluk, Karabük Safranbolu, Burdur Bucak belediyeleri FETÖ bağlantısından dolayı görevden alındı. Adana Ceyhan  ise Beşiktaş Ataşehir Belediyesi'nden daha büyük bir belediyedir. Ankara Ayaş, Kayseri Sarıoğlan bu belediyeleri de aynen Ataşehir'deki gibi hukuka aykırılık nedeniyle görevden aldı. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığı sanki AK Parti kendisine dönük belediyelerle ilgili yaptığı işlemi ‘Biz sizinle ilgili tespitte bulunduk hadi istifa edin bunu kapatalım” mı dedi. Böyle bir şey yok İçişleri Bakanlığı AK Parti, CHP, MHP belediyelerle ilgili aynı uygulamayı yaptı ve yapmaya devam ediyor. Dolayısıyla bundan sonra da bu tür değerlendirmeler tespiti olduğunda hangi partili olursa olsun hukuka aykırılık tespit edildiğinde gereği yapılır. Bir belediye ile ilgili İçişleri Bakanlığı rutin denetimlerde bir tespiti varsa gereğini başlatır. Bir ihbar varsa, bir şikâyet varsa, savcılığa, bakanlığa intikal eden varsa işlem başlatır, onlarla ilgili soruşturma yapar” dedi.

 

Kılıçdaroğlu’na selam olsun benden

AK Partili belediye başkanlarının görevden alınması ile ilgili neden medyada çok yer almadığına dair sorulan soruya da Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya şu cevabı verdi .

“Onu da medyaya sormak lazım. Sizlere sormak lazım. Biz bakın kendi belediye başkanlarımızı da aldık gelin mi diyecektik.

Beşiktaş'ta Ataşehir'de olduğu gibi buralarda seçim oldu.  Seçimler orada da yapıldı. Ne yapacaktık yani ‘Ey muhalefet diye Pankart mı açacaktık. Oralarda seçim yapıldı kıyamet koptu. Cumhuriyet Halk Partisinin Adana Ceyhan'da adayları vardı. Her yerde aday çıkardılar. Seçime girdiler. Kılıçdaroğlu'na selam olsun benden. Kılıçdaroğlu şunu bilmiyorsa Onun adına, bir lider adına üzüldüğümü ifade edeyim. Türk siyaseti adına üzüntü vericidir

Bir şeyin altını çizerim. O da şudur: Adana Ceyhan Ayaş veya diğer yerlerde bir partinin genel başkanı kendisi adına Partisi adına genel başkan yardımcısının organize ettiği bir adaydan haberi yoksa bu da Türk siyaseti adına üzüntü vericidir. Buna üzülürüm muhalefetimizin bu hale düşmemesi lazım. Bakın Bolu Taşkesti 20 Ekim 2017,Safranbolu 21 Haziran 2017, Kayseri Sarıoğlan 15 Haziran 2017,Ankara Ayaş 15 Haziran 2017, Adana Ceyhan 15.Haziran 2017 yılında görevden uzaklaştırılan belediyeler. Bunlar 6 ay önce olan şeyler. 2016’dakilere de girmiyorum. Kimse kusura bakmasın AK Parti için burada Sadece bu işlemler bize yapılıyor denmesi abesle iştigaldir bu her dönem olabilir.  İçişleri Bakanlığı bu yetkisini her parti için kendi partisi de dahil kullanır. Niye? Bir şehri emanet ediyorsun, bir şehrin kaynaklarını emanet ediyorsun çünkü” 

 

Hukuka uygunsa görevden alınır

Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ile ilgili yine Cumhuriyet Halk Partili kişiler tarafından sosyal medyada “Sıra sana geldi” ifadeleri kullanarak belediye başkanlarına tepkiler var. Belgeler koyuyorlar birçok şeyler söylüyorlar bunlar ile ilgili bir hukuki süreç var mı sorusuna kendisinin de belediye başkanlığı yaptığını söyleyerek başlayan Kaya:” Hepimiz siyaset yapıyoruz. Ben de belediye başkanlığı yaptım. Siyaset ve özellikle hukuk açısından sosyal medyada yapılan ve çizilenleri dikkate alınmaz. Ancak hukuka uygun olması lazım. Belediye Başkanı veya bir milletvekili veya bir yönetici hakkında bir iddiada buluyorsan bununla ilgili bir işlem yapmak etiğe uygun değildir. Ama devletin ilgili kurumları bunları bir ihbar olarak inceler. Ama bu kısa bir süreç olmaz.

Hiç kimse diyemez

Mesela Adana Ceyhan'da akşam yaptık sabah görevden aldık olmadı. Müfettişler gidiyor upuzun incelemeler sürüyor. Sonra Bakanlığa intikal ediyor, inceleniyor. Bu ülke için bu yer için tehlike arz ediyorsa görevden uzaklaştırılıyor. Bakanlık  bunu yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Dolayısıyla hiç kimse bize bizim belediyelerimize siz iktidar gücü ile ilgili işlem yapıyorsunuz iddiasında bulunamaz” dedi.

 

Kongreler Mart ayında bitmiş olacak    

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya  AK Parti  İl ve İlçe Kongreleriyle alakalı sorulan soruya ise  şu cevabı verdi .”Kongrelerimizi 51 ilimizdeki ilçe kongrelerinin çoğunu bitirdik. İlçe kongrelerinin bittiği yer il kongreleri başlıyor. Büyükşehirlerin kongreleri de ilçe kongreleri bittikten sonra İl Kongresi yapılacak. Mart gibi Türkiye'deki bütün kongreleri bitirmiş oluruz. Eylül gibi de AK Parti Büyük Kongresi gerçekleşmiş olacak. Dolayısıyla AK Parti teşkilatlarda yeniden yapılanma, belediyelerde seçime dönük seçim vaatlerinin gözden geçirilmesi ve vaatlerin gözden geçirilmesi ile başlıyoruz” 

 

Kongreler Batı ilerinde durduruldu

İl ve ilçe kongrelerini  de değerlendiren AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya; AK Parti’nin sadece batı illerindeki büyükşehir kongrelerini durdurduğunu belirterek şöyle devam etti: “Herhangi bir sorun olarak görülmesin. Bunun sebebi şu: AK Parti önce doğu tarafını toparlayıp sonra batıya dönelim dedi. Kongrelerle ilgili şunu ifade edeyim AK Parti’de görev alan arkadaşlarımız bayrak yarışı yapar . 4 x 100 4 x 400 gibi. Ancak bizim arkadaşlarımız 4x ömür boyu görev yapar. Önde koşan arkadaşımız bayrağı getirir diğeri alır ancak bayrağı devreden arkadaşımız koşmaya devam eder. Bizim farkımız bu ince noktadır. 11 milyon üyemiz var ve  15 yıldır koşmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz.

İstanbul için Maltepe için Türkiye için en iyisini yapmak ve en yüksek oyu almak zorundayız bunun da bize gönül veren, destek veren, sahip çıkan bütün arkadaşlarımızla beraber yapacağız”

 

Maltepe Belediye Başkanı Kılıç’ın  İçişleri Bakanı  Soylu’ya beraber fotoğrafı için “Bir adap, bir edeptir.” 

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte olan fotoğrafının özellikle de CHP’lilerce tepki gösterilmesi hakkında ki görüşü sorulan Kaya, “Ben belediye başkanlığı yaptım. Mevcut iktidarın bakanı beni davet ettiği veya şehrime geldikleri zaman bir nezaket gereği karşılamak gerekir. Bir hükümet başkanı veya başbakan olabilir. Belediye başkanlarımız muhalefet lideri şehirlerine geldiğinde onu karşılarlar veya davet edildilerse bu toplantıda kendilerini karşılarlar. Sayın Kılıçdaroğlu da Sayın Devlet Bahçeli için  eğer çok büyük bir nezaketsizlik yoksa sorduklarında tabi ki karşılayın deriz. Ana muhalefetin, muhalefetin lideri olmak mecliste temsil edilen önemli ikinci üçüncü Parti demektir. Belediye başkanlarımızın şehrine gelen önemli devlet adamlarını karşılama noktasında Bir adaptır ve uygun olan bir edeptir. Bu benim görüşüm. Cumhuriyet Halk Partililerin kendi belediye başkanları ile ilgili değerlendirilmesini de onları bırakmak gerekir. Ataşehir'de ve Beşiktaş'ta gördük. Kendi grup başkanvekilleri olumsuz değerlendirmeleri vardı bir anda çok farklı şeyler söylenmeye başlandı” Diye konuştu .

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya daha sonra partililerle de  bir araya geldi ve partililerle sohbet etti.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam