reklam
reklam

İstanbul’da Bir Kış Rüyası

Eklenme Tarihi: 13 Ocak 2018, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 150929

İSTANBUL- Artık mevsimlerde değişti; ne yaz, yaz gibi ne  de kış, kış gibi...

Son yıllarda bir kaç gün görebildiğimiz karı artık sonraki yıllara belki de hiç göremeyeceğiz sadece Facebook’un bize hatırlattığı yada telefonumuzdaki o güzelim kar manzaralı resimlerde bir anı olarak hatırlayacağız. Oysa bizim çocukluğumuzda öyle miydi.?

Kış yaklaştığında yakın bir zamanda yağacak karı beklemenin heyecanı ve yağdığında da doya doya oynayarak büyüyen çocuklardık. Parmak uçlarımız ve burnumuz kıpkırmızı olur, ayaklarımızı neredeyse hissetmezdik ama içimizdeki sıcaklık nedeniyle üşümezdik ve hiç hasta olmadan ya da çok hafif üşütür sonra soba kenarında kemiklerimiz ısınana  kadar ısındığımızda ve bir de üzerindeki mis gibi ıhlamuru limon ile içtiğimizde ertesi güne hiç bir şeyimiz kalmaz ve aynen devam ederdik karın keyfini yaşamaya.... 

Şimdilerde bir anı olarak kalan bu güzel kış günlerini en az benim kadar sizler de özlüyorsunuzdur eminim. Yine bizler bu güzellikleri yaşamış nesiller olarak büyüdük ya minik yavrularımız ve onların yavruları? 

Artık mevsimler değişti demiştim evet değişti ve kar görmeden geçen kışlarımız olacak bu gidişle ve belki de suni kar yağdıracaklar  çocuklara kışı ve kar yağışını anlatmak için. 

 Yazın akşamüstleri ailecek dışarı çıkılır deniz kenarındaki kafelerde çay ve soğuk içecekler eşliğinde dost sohbetleri anılara eklenirdi bir bir. Çocukların vazgeçilmezi ise harika oyuncaklar ile Lunaparklardır.  Çeşit çeşit ve çocukları eğlenceye doyuran oyuncaklar sıra ile denenir ve belli bir saat sonra eve dönme vakti geldiğinde nedense hiç ayrılmak istenmez o Lunaparklardan...

Açık havada buz pateni keyfi ve dev kızak rampasının keyfini yaşamak, atlıkarınca, kamikaze, çarpışan arabalar, flying wings, crazy dance, trombolin gibi lunapark klasiği eğlencelerin tadına varılır gün boyunca. Şimdilerde bütün bu eğlencenin keyfine  varmak için Londra’da Hyde Park’ta bulunan merkeze kadar gitmenize gerek yok…. Şehrin içinde, 6000 m2’lik geniş bir alanda üstelik de yazın yaşadığınız eğlence keyfini kışın da doyasıya yaşayacağınız İstanbul Winter Dream,  18 Ocak – 25 Şubat tarihleri arasında sizleri eğlenceli bir rüyayı yaşamaya bekliyor. Hepimizin çocukluk yıllarının en güzel anılarını süsleyen ve yazın eğlencesi olan Lunapark günleri, kışın en eğlenceli buluşmalarına ev sahipliği yapacak İstanbul Winter Dream ile klasikleşen lunapark eğlenceleri, paten şovları, DJ performansları, ışık, dans gösterileri ve çocuklara özel çeşitli atölye çalışmaları ile kış aylarının en keyifli buluşma noktası olacak. 

 

İstanbul Winter Dream’de 7’den 70’e herkes için eğlence var!

Çocuklarınız 400 m2’lik alanda buz pateni yapmanın keyfini sürerken, siz de çarpışan arabalar ile çocukluğunuza dönebilir, kamikaze ile adrenalin seviyenizi zorlayabilir, çuf çuf tren ile çocuklarınız ile birlikte neşeli vakit geçirebilirsiniz. DJ performansları, ışık ve renkler arasındaki dans gösterileri ve paten şovlarına ev sahipliği yapacak İstanbul Winter Dream, ziyaretçilerine unutamayacakları bir kış vadediyor. 

Sokak lezzetlerinin keyfine varacaksınız!

 

Dumanı tüten köfte, nefis tantuni, kömürde kokoreç, kaç tane yediğini unutturan ıslak hamburger, tadına doyulmaz sucuk ekmek, başlı başına bir kış rüyası kestane ve daha nicesi... DJ müzik eşliğinde sokak lezzetlerinin keyfine varacağınız İstanbul Winter Dream, çeşitli hediyelik eşyaların satıldığı küçük ahşap evlerle de tam bir festival havası yaşatacak. 

 

18 Ocak – 25 Şubat tarihleri arasında kışın en eğlenceli buluşmalarına ev sahipliği yapacak olan İstanbul Winter Dream, hafta içi ve hafta sonu 10.00- 23.00 saatleri arasında Seyrantepe Vadi İstanbul’da ziyaretçilerini ağırlayacak.  

18 Ocak’tan itibaren  Seyrantepe Vadi İstanbul’da kurulacak ve 40 gün 40 gecelik bir rüyayı yaşatacak ve soğuk kış günlerinin buluşma noktası olmaya hazırlanan İstanbul Winter Dream’i tüm sevdiklerini ve dostlarınız ile ziyaret edebilir anılarınızdaki gibi bir kış keyfi yaşayabilirsiniz. Şimdiden herkese iyi eğlenceler dilerim. 

Emine KALYON 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam