reklam
reklam

Kartal Stadı Meydan Oluyor Yeni Stat İse Yolda

Eklenme Tarihi: 12 Ocak 2018, Cuma - 12:00   Okunma Sayısı: 252170

Kartal’da ilçe gündemini uzun süredir meşgul eden Kartal Stadı’nın yıkılması konusu uzun yıllardır  Kartal Belediyesi’nde çalışan ve şimdilerde ise Belediye’nin  Başkan Yardımcılığı görevini yürüten  Kartalspor Başkanı Ali Apaydın’ın yaptığı basın toplantısında açığa kavuştu.

Yeni Kartal Stadyumu’nun Gölet mevkiinde yapılacağını ve 12.500 kişilik olacağını söyleyen  Kartalspor Başkanı Apaydın, bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Statla ilgili son dönemde yanıltıcı paylaşımlar yapıldığını kaydeden Apaydın, yıkılan stadın yerine rezidans ya da AVM yapılacağı iddialarını ret etti. Ali Apaydın rezidans ya da AVM yerine ilçeye yeni bir meydan kazandırılacağını toplantıda duyurdu.

Kartalspor tesislerinde gerçekleşen kahvaltılı toplantıya, Kartalspor Başkanı Ali Apaydın, genel sekreter Nurettin Canpolat ve diğer yöneticiler ev sahipliği yaparken; yerel basın ve bazı ulusal basın temsilcileri de Kartalspor Başkanı Ali Apaydın ve yönetim kurulu üyelerine çeşitli sorularda bulundu.

Kartalspor Başkanı Ali Apaydın “Kartal Stadı’nın  8 bin 70 metrekaresi belediyenin, 3  bin küsuru hazinenindir. Burası Kartal Belediyesi ve İBB’nin birlikte verdiği kararla meydan olarak düzenlenecek.”

Apaydın basın toplantısında ilçenin 1972’de plana kavuştuğunu ve stadın yerinin ticari alan olduğunu stadın olduğu alanın ise 31 Mart 1986’da plan değişikliği ile ilgili alanın stad olduğunu ve 20 yıl böyle kaldığını söyledi.

Apaydın, 2006 yılında Arif Dağlar’ın belediye başkanlığında bu alanın ise  stad olmaktan çıkarıldığını, fakat stad faaliyetlerinin  de devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:

“ 2009 yılında göreve başlayan Altınok Öz’ün Kartal Stadı için tek yaptığı çürük raporu çıkarmak oldu.  Karyapsan’ın 31 Mart 2016 tarihli  riskli yapı kararını, TFF dahil ilgili birimlere iletti.  Böylece Kartalspor maçlarını  ve antrenmanlarını  Bulvar Stadında  yapmaya başladı.”

Yıkılacak Kartal Stadı için rant çağrışımları yapan spekülasyonlara  ilişkin de  bir  değerlendirmede bulunan  Apaydın “ Kartal Stadı’nın  8 bin 70 metrekaresi belediyenin, 3  bin küsuru hazinenindir. Burası Kartal Belediyesi ve İBB’nin birlikte verdiği kararla meydan olarak düzenlenecek. Kot farkından  -1 katı ticari alan olabilir. En alt otopark olacak ve gerektiğinde sığınak olarak kullanılabilecek. Basın olarak bunu takip edin.29.11.2017 tarih ve 169625 sayılı yazıyla Milli Emlak görüşü soruldu, gelen yanıta göre davranılacak. ” diye konuştu ve Kartal Stadının tapusunu da göstererek tapunun 2 ay önce çıktığını ve Kartal halkının tapulu malı olduğunu söyledi.

Kartal Adliyesi yanındaki Gölet adı verilen bölgeye yeni Kartal Stadı’nın yapılacağı müjdesini veren Apaydın, “30 dönümlük arazi -ki bu mevcut stadın 3 katıdır- Kartalspor’a tahsis edildi. 9 bin 153 m2 arazinin tapusunu da 1 Aralık 2017’de aldık. Çevre Bakanlığı planında da yer alıyor. 12 bin kişilik stad, antrenman sahası, futbolcular için otel ve benzeri tesislerin yer alacağı projeyi, Kasımpaşa ve Başakşehir Statlarını yapan Arima Mühendisliğe verdik.” Dedi ve stadın  yakın bir zamanda temelinin de atılacağının işaretini verdi.

Apaydın Kartal stadının altında 21 iş yerini bulunduğunu belirterek, ” 11.01.2017 tarihi itibariyle kiracılarla toplantı yapacağı ve ilgili kanun nedeniyle iki ay içinde dükkanları boşatmalarını söyleyeceğiz ve ayrıca tebligat da yapılmış durumdadır ” dedi ve  zaten kiracıları da uyardıklarını ve  uyarının resmiyete dökeceğini söyledi.

Daha sonra Kartalspor Başkanı Ali Apaydın ve yönetim kurulu üyeleri gazetecilerle birlikte yıkım çalışmalarının başlatıldığı alanda inceleme yaptılar  ve gazetecilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

ZAFER YILDIZ

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZAFER YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam