reklam
reklam

Dışişleri'nden ABD'ye gidecek Türk vatandaşlarına seyahat uyarısı

Eklenme Tarihi: 12 Ocak 2018, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 141872

ANKARA

Dışişleri BakanlığıABD'ye seyahat edecek Türk vatandaşlarını bu ülkede yaşanan terör, şiddet olayları ve keyfi tutuklamalar nedeniyle uyardı.

Bakanlıktan yapılan seyahat uyarısı güncellemesinde, ABD’de yaşanan terör saldırıları ve şiddet olaylarında son zamanlarda artış olduğunun gözlendiği belirtilerek, bombalı veya silahlı terör eylemlerinin yanı sıra, araçların kalabalık üzerine sürülmesi suretiyle gerçekleştirilen saldırıların, şehir merkezleri ile kültürel etkinlikleri, metro istasyonlarını, kamu binalarını, ibadet yerlerini hatta okul kampüslerini hedef almaya devam etmesinin muhtemel olduğu ifade edildi.

Ohio Üniversite Kampüsü'nde, Forth Lauderdale-Hollywood Havalimanı'nda, Minnesota’da Dar Al-Farooq Camisi'nde, Teksas’taki bir kilisede düzenlenen saldırılar, Charlottesville ve New York’ta araçların kalabalığa sürülmesi suretiyle gerçekleştirilen saldırılar ve son olarak da New York metrosundaki bombalı saldırının ABD’de yaşanan terörizme veya aşırı sağcı, ırkçı eylemlere örnek teşkil ettiği vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Ayrıca, resmi görevle ABD’ye seyahat eden kamu görevlisi vatandaşlarımız dahil Türk vatandaşları, muteber olmayan kaynakların ifadelerine dayanılarak keyfi tutuklamalara maruz kalmakta; vatandaşlarımıza yönelik olarak açılan davalarda, FETÖ terör örgütü mensubu ya da sempatizanı tanıkların önceden kurgulanmış asılsız iddialarına ve iftiralarına itimat edilmek suretiyle vatandaşlarımız hakkında adli kararlar verilebilmektedir. 

Bu şartlarda, ABD’ye seyahat edecek olan vatandaşlarımızın seyahat planlarını gözden geçirmelerinde ve seyahat etmeleri durumunda tedbirli olmalarında fayda görülmektedir."

ABD Dışişleri Bakanlığı önceki gün yayımladığı seyahat uyarısı güncellemesinde Türkiye, Sudan, Rusya, Pakistan, Guatemala ve Venezuela'yı güvenlik açısından 3. kategori riskli ülkeler arasında göstermişti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam