reklam
reklam

Minik astronotlar uzayı keşfe çıktılar

Eklenme Tarihi: 11 Ocak 2018, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 145716

İSTANBUL

Çocuklar bizim geleceğimizdir. Bu günün küçükleri yarının büyükleri olan minik yavrularımızı hem  bilimin ve teknolojinin ışığı ile aydınlatmak hem de meraklarını gidermek adına bir çok bilimsel etkinlik düzenlenmektedir. 

İlçedeki yediden yetmişe her bireyi, sosyal ve kültürel etkinlikler ile bir araya getiren Sarıyer Belediyesi bu kez  Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde kurulan Uzay Çadırı ile Ayazağa Gündüz Bakımevi öğrencilerini bu keyifli etkinlik için bir araya getirdi. Her çocuk zaten uzaya ve yıldızlara karşı oldukça meraklı olurlar ve devamlı soru sorarlar. Onların bu meraklarından da yola çıkarak hareket eden ve Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde kurulan Uzay Çadırı meraklı miniklerden büyük ilgi gördü. Çadırın içerisinde kurulan ışık sistemiyle uzayın derinliği minik konuklara yansıtıldı. Göktaşı ve gezegen geçişinin canlandırıldığı uzay yolculuğuna çıkan çocuklar, kendilerini adeta bir astronot gibi hissettiler.

Ilık bahar ve yaz akşamlarında evimizin balkonu yada terasından izlemeye doyamadığımız gece gökyüzündeki yıldızların ve gezegenlerin orijinal görüntüsü, kurulan cihaz sayesinde kubbe şeklindeki çadıra yansıtılıyor. Öğrencilere astronomi ve uzay bilgileri somut halde anlatılıyor.

Çocukların uzay konusunda meraklı olduğunu belirten Ayazağa Gündüz Bakımevi Sorumlusu Serap Özay, eğitimin sadece kitapla sınırlandırmaması gerektiğini söyledi. Özay, “Amacımız çocukların görsel olarak uzay, dünya ve ışık sistemini öğrenmeleri. Bu da somut olarak kalıcı bir öğrenme modeli olarak karşımıza çıkıyor. Çocuklar gökyüzünü incelemeye çok meraklı. Öğrencilerimizin sorduğu soruların tüm cevabı bu çadırda var. Çocuklarımızdaki merak, çadırdaki eğitimden sonra kalıcı bilgiye dönüşüyor.”

Sosyal belediyecilik anlayışı ile ilçe çocuklarını daha etkin ve görsel eğitimle yetiştirmeyi hedefleyen ve bu yolda çalışmalarını geliştirerek sunan Sarıyer Belediyesi’ne ve tüm emeği geçenlere çalışmalarının devamını dileyerek teşekkürlerimi gönderiyorum.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam