reklam
reklam

Küçükyalı’daki Tıp Merkezi Gecen Sene 57 bin 135 kişiye Hizmet Verdi

Eklenme Tarihi: 10 Ocak 2018, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 173247

İSTANBUL

Maltepe Küçükyalı’da bulunan Tıp Merkezi henüz geçen sene açıldı. Hatta, birkaç kere de  oradan yararlanma olanağım oldu. Oradaki doktorlarımıza ve çok değerli sağlık personelimize teşekkür maiyetinde bir haber hazırlamamak istedim. 

Geçtiğimiz sene Maltepe Belediyesi’nce  Küçükyalı Mahallesi’nde hizmete açılan  bu yeni tıp merkezi, modern binası ve teknik donanımıyla vatandaşlara ücretsiz ve kaliteli sağlık hizmeti sunmakta. 

11 bin 500 metrekare kullanım alanına sahip olan ve  Maltepe Belediyesi Hastaneler Müdürlüğü’ne bağlı  olarak kurulan Maltepe Tıp Merkezi, şu anda mevcut 10 uzmanlık dalında (Göğüs hastalıkları, Göz hastalıkları, Çocuk hastalıkları, Kadın hastalıkları, Ağız ve diş sağlığı, dâhiliye, genel cerrahi, Aile hekimliği, biokimya ve radyoloji) 14 uzman doktorla,  vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti vermekte. 2018’de hastalara verilecek olan uzmanlık dalının 30’a yaklaşması hedefleniyor. 

Maltepe Küçükyalı’da bulunan Tıp Merkezinde belediyece açıklanan rakama göre bir yıl içerisinde 57 bin 135 kişi, ücretsiz sağlık hizmeti aldı. 

Maltepe’de Sağlık Hizmetlerinin Dökümü: son 4 senede tam 301 bin kişiye ücretsiz sağlık hizmeti verildi

Öte yandan Maltepe Belediyesi’nin açıkladığı rakamlar da oldukça dikkat çekici, 2014 yılından bugüne kadar, sağlık işleri ve tıp merkezi bünyesinde toplam 301 bin 793 kişiye ücretsiz sağlık hizmeti sunulurken, ilçede yaşayanlara belediyenin altın kart, buton ve evde sağlık hizmetleri de verdiği bilinmekte. 65 yaş üstü vatandaşlara ve engelli vatandaşlara yönelik sürdürülen altın kart uygulaması sayesinde, 30 bin 468 kişiye evde sağlık hizmeti sağlandı.  Genç nesillere yönelik de bilinçlendirme çalışmaları yapan ekipler, son 4 yılda 38 bin öğrenciye okullarında “ergenlik ve şiddet” “hijyen ve tuvalet” eğitimi verdiler. Ayrıca, Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan ekipler ilçe genelinde esnafa yönelik “hijyen eğitimi” de veriyorlar. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam