reklam
reklam

Ertuğrul'un torunları dedelerinin motiflerini işliyor

Eklenme Tarihi: 8 Ocak 2018, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 165282

BİLECİK

Bilecik'te Söğüt Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrenciler, Osmanlı ve Selçuklu sananınmotiflerini taşlara işleyerek geçmiş ile geleceği, tasarladıkları ürünlerde birleştiriyor.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen öğrenciler, Ertuğrul Gazi'nin türbesine 500 metre uzaklıktaki okullarındaOsmanlı'nın kültürünü yaşatıyor.

Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim görevlisi sanat tarihçisi Hakan Karşıyaka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Söğüt Meslek Yüksekokulunda Basım ve Yayın Teknolojileri ile Moda Tasarım Programlarında 350 civarında öğrencinin bulunduğunu söyledi.

"Mezun olunca da iş buluyorlar"

Moda Tasarım Bölümündeki öğrencilerinin mezun olduktan sonra tasarım atölyelerinde, Basım ve Yayın Teknolojileri öğrencilerinin matbaalarda veya grafiker olarak iş bulma imkanlarının olduğunu aktaran Karşıyaka, "Ürün çıkartmanın aşamaları çok ince işçilik istiyor. Ürünler 7 haftalık bir periyotta ortaya çıkıyor. Biz bu ürünleri her yıl sonunda düzenlediğimiz sergilerde beğeniye sunuyoruz. Çok ilgi görüyor." dedi.

Böylece Osmanlı’nın kuruluş coğrafyasına Türkiye’nin farklı farklı illerden gelen öğrencilerin, hem bu kültür öğelerini tanıdığını hem de bu minvalde tasarımlar yapabildiğini anlatan Karşıyaka, gençlerin kuruluş coğrafyasında geçmişin izlerini minimize edip yeniden canlandırdıklarını aktardı.

Karşıyaka, milletlerin geçmişine sahip çıkmasının büyük önem taşıdığını ifade ederek, "İstiyoruz ki iki bölümde de öğrenim gören öğrencilerimiz geçmişi görsün, geleceğin tasarımlarını yapsın, modern olanla geçmişi kaynaştırsın. Gittiğimiz köylerde insanların üzerindeki kıyafetlerde gözükebilecek motiflerin isimlerini ve işlemesini öğrensinler. Geçmişini bilmeyen geleceğini göremez." yorumunu yaptı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam