reklam
reklam

Türkiye Mahmut Hoca’sını kaybetti

Eklenme Tarihi: 8 Ocak 2018, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 154680

Ustaların ustası, Türk sinemasının temel taşı Münir Özkul aramızdan ayrıldı. Arkasında sadece Hababam sınıfındaki öğrencilerini değil tüm Türkiye’yi gözü yaşlı bıraktı. Onu seven, aynı filmde rol alan sanatçı dostları ise  ona son mektuplarını gözlerde yaşla paylaştı.

Türkan Şoray 

Yeri kolay kolay doldurulamayacak dev bir aktördü. Çok duygusal, hassas, zarif bir insandı. O, sinemada oynadığı rollerle kalbinin güzelliğini, iyiliğini yansıttı hep insanlara. Ve çok sevildi. Sette baba kız gibi yakındık birbirimize. Derin bir acı duydum haberi aldığımda. Onu hiç unutmayacağız. Allah rahmet eylesin. 

Fatma Girik

Münir Özkul'u tanımayan, bilmeyen yoktur.Ben 60 senelik sinema hayatımda Münir Özkul'la çok filmde oynayamadım.Fakat çok birlikte olamamak demek üzüntümü asla azaltmıyor. Onunla az da olsa beraber olmanın mutluluğunu hep yaşadım. Böyle bir yıldızın, sanatçının sinema camiasından kayıp gitmesine çok üzüldüm. Başımız sağ olsun.

Hülya Koçyiğit

Türk Sineması'nın dev sanatçısı, güçlü, büyük aktörü, iyi yürekli insanı, canım abim sevgili Münir Özkul... Birçok filmde birlikte yer aldığım ustam... Arkanda bıraktığın nice filmlerinle, iyiliklerinle her zaman saygı, sevgi ve hasretle bizlerle, seyircilerinle olacaksın. Mekanın cennet olsun. Hepimizin başı sağolsun.

Filiz Akın

Onunla beraber bir dönem kapandı sanki. Bir efsane, ustaların ustası Mahmut Hoca'mız yok artık. Bana bütün söylenenler az geliyor. O güzel Türkçe'siyle ''Perde kapandı''... Üzüntümden ameliyat olan kulağım kanıyor. Konuşamıyorum, çok üzgünüm. 

Hale Soygazi

En son ''Oh Olsun'' filminde benim babamı oynamıştı. Gerçek hayatta da çok değerli ve kıymetli bir dostluğumuz vardı. Çok önemli bir aktörü kaybettik. Başımız sağ olsun. 

 

Itır Esen

Çok üzgünüm. Gerçekten çok acı. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Benim için çok farklı biriydi. Küçücük yaşımda tanıştım Münir abiyle. Gerçekten çocukluğumun bir parçasıydı. Adile abla, Ertem abi, şimdi de Münir abi... Herkesi kaybettik. Hem babamdı hem de hayatımda çok önemli temel taşlarından biriydi. Hatıralarım kayboldu gitti, çocukluğum gitti. 

Ediz Hun

Birlikte çok kez çalıştığımız, çok önemli ve  büyük bir sanatçıydı. Sıcak, sevecen, bütün insanlara,  çalışanlara ayırt etmeksizin sevgiyle yaklaşan, çok değerli bir sanatçıydı özellikle bunu belirtmek isterim.Hem komedi hem duygusal sahnelerde son derece başarılı, büyük bir aktördü. Hem tiyatroda hem sinemada her rolün üstesinden gelen ve doğallığıyla bütün rolleri en güzel şekilde başarabilmiş nadir sanatçılarımızdandı. Kaybettiğimiz için üzüntülüyüz, mekanı cennet olsun.

Selda Alkor

Münir abi  bizim sinema tarihimizdi. Eski filmlere bakınca gençliğimiz diyoruz ya, aynen öyle. Ben sinemaya girdiğimde birçok kez Münir abiyle filmde oynadım. O sinemaya çok şey verdi.  Çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin.

Perihan Savaş

Türk Sineması'nın en önemli ve usta oyuncularından biriydi hiç kuşkusuz. Ana Kuzusu'nda beraber oynamıştık. Çok özel bir sanatçıydı. Hem sinemaya hem tiyatroya çok önemli şeyler kazandırdı. Çok çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÇAĞNUR HATİPOĞLU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam