reklam
reklam

Brezilya’da polis grevleri nedeniyle afet durumu ilan edildi

Eklenme Tarihi: 6 Ocak 2018, Cumartesi - 17:00   Okunma Sayısı: 143553

SAO PAULO

Brezilya’nın Rio Grande do Norte Eyalet Valisi Robinson Faria, polis grevi ve artan şiddet olayları nedeniyleafet durumu ilan etti. 

Yerel basına konuşan Faria, eyalette 180 günlük afet durumu ilan edildiğini belirterek, "İstatistik Ofisi ve Kamu Güvenliği ve Sosyal Savunma Sekreterliği tarafından gönderilen veriler ve polis faaliyetlerinin felce uğramasından kaynaklanan şiddet düzeyindeki artış göz önüne alındı." dedi.

Afet durumuna ilişkin yayınlanan kararnameye göre, durum devam ettiği sürece kamu idaresinin doğrudan veya dolaylı tüm malları, hizmetleri ve çalışanları, kamu güvenlik sisteminin gerekli hizmetlerini sunmak için kullanıma hazır bulunacak.

Eyaletteki polis ve itfaiyecilerin 19 Aralık’ta başlayan grevi sonrasında bölgedeki suç oranlarında ciddi artış görülmüştü.

Federal hükümet, kamu güvenliğinin sağlanması için eyalete 2 bin 800 asker göndermişti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam