reklam
reklam

BAL Ligi 24hafta

ÖZEL HABER

IKBY Türkiye'ye 2018'de doğalgaz ihraç etmeyi planlıyor

Eklenme Tarihi: 14 Aralık 2015, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 141918

ERBİL

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Enerji Komisyonu Başkanı Şerko Cevdet, IKBY'den Türkiye'ye doğal gaz ihracatı için 2017'de boru hattının döşeneceğini, 2018'de de doğal gaz ihracının başlayacağını belirtti. 

Cevdet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Rusya, Avrupa ile Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılayan ülkeler arasında yer alıyor ancak Kürdistan bölgesi de bu doğal gazı temin edecek ülkeler arasına girebilir. Bunun için stratejik planlar önümüzde mevcut. Bölge için altın bir fırsattır" dedi. 

Bölgedeki doğal gazın ihraç edilmesi için proje çalışmalarına başlandığını aktaran Cevdet, "Doğal gazın Türkiye'ye ihraç edilmesi için teknik ekipler iş başında. Yapılan planlara göre 2017'nin sonunda borular döşenmeye başlanacak ve 2018'de de gaz ihraç edilecek" diye konuştu. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam