reklam
reklam

'ALTI GÜZEL YÜREK YİNE SEVİNDİRDİ'

Eklenme Tarihi: 4 Ocak 2018, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 157394

İSTANBUL

Etrafındaki sıkıntılara duyarsız kalamayan ve harekete geçen 6 iş arkadaşının ‘’İhtiyacı olanlara bizler de neler yapabiliriz? ‘’ diye yola çıktıkları ve bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri yardım kampanyalarını sizlere de duyurmak istedim hem onları bu duyarlı davranışlarından ötürü kutlamak hem de örnek olmaları adına.... 

Gelelim şimdi bu güzel yürekli 6 arkadaşı tanımaya; Bunlardan bir tanesi gurbetteki ailesinin yanına gitmeden önce 7- 8 yaşlarında 2 yıl hamilik, annelik yaptığım yeğenim Cüneyt Türkmen, diğerleri ise onun iş arkadaşları Erdem Güzel, Murat Bayar, Selim Biçkici, İsmail Yeşiltepe ve Aydın Öztürk.

Bu güzel yürekli insanlar aynı iş yerinde mesai arkadaşları ve her emekçinin yaptığı gibi günlerini ailelerinin ekmek paralarını kazanarak geçirmekte iken sonraları sadece kendi ailelerine karşı değil de etraftaki ihtiyacı olanlara karşı da sorumlu olduklarını düşünerek ‘’Bizler neler yapabiliriz?’’ demeye başlamışlar. Hem çalışıp hem de neler yapılabileceğini kendi aralarında düşünmeye başladıkça fikirler bir bir ortaya çıkmış ve geçen yıl yeni yıl öncesi Hatay’ın Reyhanlı İlçesinde bulunan Suriyelilerin çadırlarının bulunduğu bölgeye doğru 2 araba dolusu giysi ve gıda yardımları ile hareket etmişler. 

Bölgeye ulaşan 6 arkadaş, günlerce toparladıkları giysi ve gıda yardımlarını ülkesindeki savaştan kaçmış ve ülkemize sığınmış Suriyeli çocukları  yeni yıl öncesi bir parça olsun mutlu etmek ve sevindirmek için  bir bir çadırları dolaşarak getirdikleri paketleri dağıtmışlar ve yeni yıla oradaki Suriyeli çocuk ve kadınlarla birlikte girmişlerdir. Sonrasında işlerinin başına İstanbul’a dönen bu güzel yürekli adamlar bu yardımlarının devam edeceğinin sözlerini birbirlerine vererek ikinci bir kampanyanın nerede ve kimlere olacağını düşünmeye başlamışlar. 

Yine yardım kampanyalarını konuştukları  bir sırada harita üzerinden yer belirlemeye çalışırken ‘’ilkinde sınıra yakın bir yere gittik bu sefer biraz daha ortalarda bir yere gidelim’’ diyen bir arkadaşlarına diğer arkadaşın cevabı ‘’Aksaray olsun mu?’’ olmuş. Tam onlar bunu konuşurken içlerinden Erdem Güzel’in babası kendisini arar ve Aksaraylı askerlik arkadaşının kendisini aradığından bahseder.   Bunun üzerine Erdem bey babasına yapacakları yardım konusundan bahsederek babasının askerlik arkadaşından orada böyle ihtiyacı olan bir okul olup olmadığını öğrenmesini ister. Erdem bey kadar duyarlı olan babası da arkadaşından Aksaray’da Dikmen Köyü’nde bulunan Oğuzata İlköğretim Okulu’nun ve köy muhtarının bilgilerini alarak kendilerine ulaştırır. Bundan sonra sıra köy muhtarı ve okulun müdürü ile irtibata geçmeye gelmiştir. Aldıkları telefonlar ile köy muhtarı Halil Özmen ve  Okul Müdürü İbrahim Pınardağ ile konuşarak okulun öğrencilerine yardım düşüncelerini ileten 6 arkadaş okul müdüründen okulun tamamının kaç öğrenci olduğunu öğrendikten sonra başlarlar kolları sıvamaya ve o andan sonra tüm emek ve çabalar bu seferki minikleri sevindirmek içindir. Yine bu yılda geçen yıl olduğu gibi yeni yıl öncesine tüm yardım paketleri hazır olup yola çıkmalı ve yeni yıla minikleri sevindirerek girilmeliydi. 6 arkadaş önce çevrelerini haberdar ederek ilk ürünlerini toplamaya başladılar daha sonra ise sosyal medyadan da duyurdukları yardım kampanyaları için hummalı bir çalışma başlattılar. Nede olsa çocuklar içindi her şey ve yine yeni yıl öncesi tam orada olmak istiyorlardı. İş yerlerinde bir depoda topladıkları eşyalar bir bir artarken çocuklar gibi onların da yüzü gülüyordu. Bu nasıl bir duyguydu böyle daha çocuklara ulaşmadan koca adamları bile mutlu etmişti. Eşyalar toplandıktan sonra yine bu arkadaşlar iki araba dolusu eşyaları ile düştüler yollara bu seferki istikamet Aksaray’ın Dikmen Köyü Oğuzata İlköğretim Okulu idi. 

Yeğenim Cüneyt Türkmen ve değerli arkadaşları Erdem Güzel, Murat Bayar, Selim Biçkici, İsmail Yeşiltepe ve Aydın Öztürk, okul müdüründen öğrendikleri okulun öğrenci adedine göre 150 öğrenciye ayrı ayrı eşofman takımı, kazak, 6-7 çift çorap, çanta, kırtasiye malzemelerinin bulunduğu bir çanta hazırladılar. 

Ayrıca çocukların ihtiyaç duydukları anda verilmesi üzere 300 takım kırtasiye malzemesi, anasınıfı için zeka oyunları ve oyuncaklar, boyama kitapları ve kalemleri ile oyun hamurları, ayrıca okul ve anasınıf kütüphanesi oluşturulması için hikaye ve masal kitapları, okulun fotokopisi için 4-5 adet kartuş takımı, köy halkı için yetişkin kıyafetleri ve okulun diğer ihtiyaçlarını karşılayacak bir miktar nakdi yardım okul müdürüne teslim edilmiştir. 

Yılbaşı öncesi yine yollara düşüp minik yüreklerin yüzünde gülümseme olup onlarla birlikte bu mutluluğu paylaşan değerli ve duyarlı arkadaşlar  Cüneyt Türkmen, Erdem Güzel, Murat Bayar, Selim Biçkici, İsmail Yeşiltepe ve Aydın Öztürk’ü başta olmak üzere sonra da bu yardım kampanyasına emekte bulunan görünmeyen gönüllü yüreklere de tek tek teşekkürlerimi borç bilirim. 

Bu duyarlı arkadaşlarımızın yaptıkları bu güzel davranışın hepimize örnek olması dileğimle devamının artarak çoğalmasını dilerim. Bizler sadece kendimize karşı değil etrafımızdaki insanlara karşı da sorumluyuz. İhtiyaç sahiplerine karınca kararınca yapacağımız yardımlarının manevi değeri o kadar yüksektir ki hiç bir bedel ona karşılık gelemez asla ... 

Bizler de çocuklar gülsün diye harekete geçelim ve bir yerden başlayalım. Unutmayalım ki alan el değil veren el daima üstündür. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam