reklam
reklam

Limter-İş Sendikası Topladığı İmzaları SGK’ya Verdi

Eklenme Tarihi: 3 Ocak 2018, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 142583

İSTANBUL

DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası üyeleri, “Ücretlerimiz ve sigortalarımız üzerinden vergi kaçakçılığına son” kampanyasının 56. gününde SGK İstanbul İl Müdürlüğü önünde buluştular. Tersanelerde toplanan imzaları müdürlüğe teslim eden Limter-İş üyeleri daha sonra bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Basın açıklamasını yapan  Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı ise hükümetin kayıt dışılıkla mücadelesinin gerçeği yansıtmadığı gibi gerçeğin üstünü perdelediğini belirterek devletin en yetkili ağızlarından ekonominin büyüdüğü iddiasının dillendirildiğini, buna karşın çalışan milyonların payına iş cinayeti, açlık sınırı altında asgari ücret, sendikasızlaştırma, taşeron işçilik ve kayı tdışılık düştüğünü ifade etti. 

Saygılı yaptığı basın açıklamasında ise , sigortaların ücretler üzerinden ödenmesini, Asgari Geçim İndirimi’nin düzenli olarak ödenmesini ve itibari hizmet zammının uygulanmasını talep etti.

Açıklamasında OHAL ve ile son  KHK’lere de değinen Saygılı “İş cinayetlerine, meslek hastalıklarına, açlık sınırı altında yaşama, işçi kıyımına, grev yasaklarına, sendikasızlaştırmaya, tek tipleştirmeye ve kayıtdışılığa karşı cepheden mücadelemiz aynı zamanda OHAL ve KHK’lere karşı mücadele olacaktır” diyerek OHAL’ın kaldırılmasını ve KHK’ların yürürlükten kaldırılmasını da savundu. 

Limter-İş üyelerinin de katıldıkları basın açıklamasından sonra grup olaysız dağıldı. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: CEVDET ÇETİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam