reklam
reklam

‘’Ovacık Köyünde Bir Gün’’

Eklenme Tarihi: 31 Aralık 2017, Pazar - 13:00   Okunma Sayısı: 296272

İSTANBUL- Ülkemizin her alanı bir cennet. Doğası, denizi, canlıları ve yaz kış bizleri hiç bırakmayan güneşi ile bir harika benim ülkem. Bizim cennetimiz olan ülkemizin turizm cenneti olması gerekmektedir. Böylelikle hem gelişir hem de yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınını uğrayarak ülke turizmine olumlu katkıları olur. Fakat yeterli tanıtım yapılamamakla beraber ülkemizin doğa harikası yerleri turizme kazandırmış da değiliz henüz. Oysa turizm ülkeler arası ilişkilerde ve sonrasında yatırım bağlarının atılmasında bir köprü görevi görmektedir.

Bu yüzden ülke tanıtımımıza ve  turizmimize katkı sağlayacak çalışmalarda yer almalıyız ve üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz.

Size bu gün bahsedeceğim bir kuruluş böyle bir görev ile 10 yıldır yerel kalkınmaya katkıda bulunmak adına  çalışmalar yürütüyor.

10 yıldır yerel kalkınmaya katkıda bulunan Gelecek Turizmde, 2018’de Şile’de yürütülecek “Ovacık Köyünde Bir Gün” projesine destek veriyor. Proje ile yöre halkı, konuklarına geleneksel gıdanın ata tohumundan yetiştirilip, hasat edilmesini ve pişirme sanatını tecrübe ettirecek. Yöresel yemek eğitimleri ile tarifler reçetelendirilecek. Tüm bunlar deneyimlenirken, sorumlu turist ve sorumlu işletme prensibi doğrultusunda; yöre halkı ve misafirler çevresel etki konusunda da bilgilendirilecek. Hedef; yörede sürdürülebilir bir turizm hareketi yaratarak, geçim kaynaklarını çeşitlendirmek...

 

Ülkemizdeki sürdürülebilir turizm çalışmalarına katkı sağlamak, turizm alanındaki istihdamı artırmak ve turizmin yerel kalkınma boyutuna dikkat çekmek amacıyla yürütülen Gelecek Turizmde, 2018’de İstanbul’un Şile ilçesinin Ovacık Köyü’nün sürdürülebilir turizme kazandırılmasına destek verecek.  Ovacık Köyü Kadın Tohum Derneği tarafından Şile Belediyesi ve Şile Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği ortaklığıyla yürütülecek “Ovacık Köyünde Bir Gün” projesi deneyim temelli turizm modeli ile yöreye dikkat çekilmesini, ziyaretçilerin tarladan sofraya yöresel lezzetleri, kültür ve gelenekleri deneyimlemesini sağlayacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığıyla yürütülen Gelecek Turizmde ile desteklenecek “Ovacık Köyünde Bir Gün” projesi ile İstanbul’a 60 km,  Şile’ye 10 km uzaklıkta bir orman köyü olan Ovacık’ta uygulanacak sorumlu turizm aktiviteleri ile yöre halkının ekonomik refah seviyesini ve yaşam kalitesini arttırmak hedefleniyor.

Uygulanacak projede, çevre düzenlemesi yapılacak ve  özellikle yöre kadınları ile çalışılacak. Ziyaretçiler, geleneksel gıdanın ata tohumundan yetiştirilip, hasat edilmesini ve pişirme sanatını tecrübe ederek, sofraya giden her adıma katkıda bulunabilecek. Yöresel yemek eğitimleri verilerek tarifler reçetelendirilirken, merkezi atıkların ayrıştırılması için de sistem kurulacak. Tüm bunları yaparken sorumlu turist ve sorumlu işletme prensibi doğrultusunda; hava, su ve toprak kirliliği ile atık üretimini asgari düzeye indirmek, yöre halkını ve misafirleri çevresel etki konusunda bilgilendirmek de projenin hedefleri arasında yer alıyor.

Her yıl sürdürülebilirlik temelinde üç turizm fikrine fon, eğitim, planlama, iletişim, danışmanlık ve teknik destek veren “Gelecek Turizmde”nin yeni döneminde, Şile’de “Ovacık Köyünde Bir Gün” projesinin yanı sıra Çanakkale’de “Truva Kültür Rotası” ve Ordu’nun Perşembe ilçesinde “Perşembe’nin Işıklarını Kadınlar Yakacak” projelerine destek verilecek. 

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam