reklam
reklam

Hastalarına umut olan doktor ressamdan “Umudu Ararken” sergisi

Eklenme Tarihi: 31 Aralık 2017, Pazar - 13:00   Okunma Sayısı: 180299

İSTANBUL- Bugün sizleri umudunu hiç kaybetmemiş ve hep umudu aramış birisinin sergisine  uzman doktor ve ressam Tülay Baybağ’ın “Umudu Ararken” sergisine götürüyoruz. Sergide, Baybağ’ın son dönemde yaptığı eserleri yer alıyor.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan ve uzun yıllar Haydarpaşa Numune Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji İhtisası’nda çalışan Baybağ, bir taraftan da sanat çalışmalarına ağırlık verdi. Baybağ,  bu sergide hayata  olan bakışını ve , insanoğluna dair gözlemlerini doğa ve doğa ötesi öğelerle sorgularken, sergisinin merkezinde “Umut” temasının olduğunu da söylüyor.

Dilek Ağacı çalışması serginin dikkatleri çeken çalışması olarak göze çarpıyor

Gezdiğim sergide bir eser dikkatimi çekti. Adı “Dilek Ağacı” olan bu eserde  renkli kağıtlara yazılmış ve  renklere keselere dikilmiş yaklaşık bin adet rengarenk bir dilek ağacını görüyoruz. Tülay Baybağ bu ağacı ise söyle tanımlıyor “ Tamamı dünyanın dört bucağından, farklı kişiler tarafından yazıldı. Tuvale işlediğim bu dilekler gerçek dileklerdir. Bu dileklerin samimiliği bence bu işin en önemli özelliklerinden biri. Bu samimiliği dilekleri toplarken, insanların kağıt parçalarını bana uzattığında gözlerindeki umutta gördüğüm için söylüyorum.”

Bu güzel sergiyi bu gün de  Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi  Galeri Maltepe salonunda görebilirsiniz.  

Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam