reklam
reklam

Turizmin başkenti Antalya 'Hint pazarı'nda da iddialı

Eklenme Tarihi: 31 Aralık 2017, Pazar - 13:00   Okunma Sayısı: 181932

ANTALYA - Ayşe Yıldız

Her yıl farklı ülkelerden milyonlarca turistin ağırlandığı Antalya'nın, yaklaşık 10 milyar dolar cirosu bulunan Hint turizminden daha fazla pay almayı hedefleniyor.

Getirisi yüksek Hint turizmi için Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında, turizm alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle çalışmalar sürdürülüyor.

Rusya başta olmak üzere her yıl farklı ülkelerden turistleri ağırlayan Türkiye'nin incisi Antalya, Hint turizminden de daha fazla pay almayı amaçlıyor. Alternatif pazar arayışlarını sürdüren turizmciler, Hindistan'dan düğün, kongre, toplantı başta olmak üzere "grup turizmi"nin de merkezi olmak istiyor.

Vali Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hint turizminde kişi başı harcamalar çok yüksek. Onun için Hindistan pazarında düğün, kongre ve toplantı turizmine ağırlık vereceğiz. Biz her konuda olduğu gibi Hint turizminde de iddialıyız." dedi.

"2018 için ciddi gruplar aldık"

Inventum Mice Turizm Şirketi yöneticisi Bünyat Özpak da 2018 için çok ciddi gruplar aldıklarını belirterek, "7-8 bin kişiyi Antalya'ya getirmeyi başaracağız. Ön ödemeleri aldık. Hindistan'dan en büyük düğünlerden birkaçını Antalya'ya kazandırdık. Hint turizminde çok iddialıyız, getirilebilecek en büyük grupları getirmeye başladık. Bunun ilerde artarak devamını bekliyoruz. Şubat ve nisan ayında büyük düğünler Antalya'da olacak." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam