reklam
reklam

CHP 'yeni anayasa' çağrısına olumlu bakıyor

Eklenme Tarihi: 14 Aralık 2015, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 146306

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun siyasi partilere yönelik "yeni anayasa" çağrısına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, tüm yurttaşların özgürlüklerini genişleten ve koruyan yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu, yeni anayasanın, demokrasi, hukuk devleti, sosyal adalet ve insan haklarına saygı temelinde yapılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de parlamenter sistemin eksikliğinden kaynaklanan problemlerin yaşandığını anımsatan Bekaroğlu, "CHP, parlamenter sistemi güçlendirecek, hak ve özgürlükleri daha iyi bir noktaya taşıyacak, evrensel hukuku rehber alacak, 12 Eylül'ün izlerini silecek yeni anayasa çalışmasında yerini alacaktır. Bu konuda çok açığız. Hiç, tartışmaya gerek yok" ifadesini kullandı.

Yeni anayasa yapımında, "başkanlık sistemi"nin öncelikli olması durumunda, bu çalışmalardan bir şey çıkmayacağını ileri süren Bekaroğlu, Türkiye'nin, yüz yıllık tecrübesiyle, parlamenter sistemi güçlendirecek bir anayasa yapabileceğine işaret etti.

CHP'nin yargının bağımsızlığını sağlayacak, ifade ve basın özgürlüğünün önündeki engelleri kaldıracak bir anayasa istediğini vurgulayan Bekaroğlu, "Başbakan Davutoğlu'nun, yeni anayasa konusunda, siyasi partilere çağrıda bulunması iyi bir şey ama olmayacak şeyler öne sürülüp, sonra da 'muhalefet yeni anayasa istemiyor' denilmemeli. Gerçekten Türkiye'nin ihtiyacı olan bir anayasa değişikliği yapacaksak, bu çağrıyı olumlu karşılıyoruz, bu çağrıya cevap veririz" diye konuştu.

Türkiye'de, yargı bağımsızlığı konusunda yaşanan sıkıntıların olduğunu savunan Bekaroğlu, yargı bağımsızlığının gerçekten sağlanması konusunda, CHP'nin her türlü görüşmeye hazır olduğunu ifade etti. 

 

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam