reklam
reklam

Ankara merkezli FETÖ/PDY operasyonda gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi

Eklenme Tarihi: 14 Aralık 2015, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 150530

ANKARA

Alınan bilgiye göre, "anayasayı ihlale teşebbüs", "silahlı terör örgütü kurup, yönetmek" ve "hükümeti yıkmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından FETÖ/PDY'nin yönetim kadrosuna yönelik cuma günü Ankara başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Kilis, Rize, Şanlıurfa, Kütahya ve Trabzon'da eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden Cemal Türk, savcılığın talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. 

Diğer zanlılar Kazım Avcı, İlhan İşbilen, Ali Çelik ve Dilaver Azim, sabah erken saatlerde adli tıp kurumundaki sağlık kontrolünün ardından yeniden terörle mücadele şubesine getirildi.

Zanlılar daha sonra Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

Zanlılardan Kazım Avcı'nın, Fetullah Gülen'in halasının oğlu olduğu, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı ve TBMM Genel Sekreterliğinde çalıştığı, Mehmet Akif Derneği'nde üst düzey kamu görevlilerine sohbet imamlığı yaptığı, FETÖ/PDY içerisinde aktif faaliyet yürüttüğü ve örgüte yakın kişilerin tayin işlerinde söz sahibi olduğu öne sürülmüştü.

Operasyonda gözaltına alınması hedeflenen 73 kişiden birinin cezaevinde, 60'ının ise yurtdışında olduğu bildirilmiş, operasyon sırasında İstanbu'daki adreslerinde bulunamayan 7 kişinin yakalanması için operasyonların sürdüğü kaydedilmişti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam