reklam
reklam

Tekden Kolejinden Mevlana İçin Özel Etkinlik

Eklenme Tarihi: 28 Aralık 2017, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 159151

İSTANBUL

Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi vefatının 744’üncü Mevlana Haftası etkinlikleri çerçevesinde Küçükyalı Özel Tekden İİkokul ve Ortaokul Öğrenme arkadaşları tarafından hazırlanan "Mevlana Haftası" anma programı Tekden, Kazım Karabekir Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikle anıldı. "Mevlana Haftası" anma programı dua ile başladı. Programa; Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, Maltepe İlçe Müftüsü Ahmet İnci, Şube Müdürü Gökhan Memiş ve Tekden Eğitim Kurumları İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Taşdemir, Okul Müdürü Nuri Özkan, Müdür Yardımcıları Sevgi Gök, Beytullah Eren, veliler, misafirler, Tekden Öğrenme arkadaşları ve Eğitim Liderleri katıldılar. Tekden Eğitim Lideri Emre Anıl Atabay'ın sunumunu yaptığı programın açılış konuşmasında, Tekden Koleji Okul Müdürü Nuri Özkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan birer konuşma yaptılar. Nuri Özkan Mevlana'nın hoşgörüsüne vurgu yaparak, onun mesnevisinden ve hayatından örnekler verdi ve gerçek aşkın Allah'ı aramakta, yapılan işlerin Allah için olduğunu dile getirdi. 

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan “Mevlana bir gönül insanıdır.” 

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan ise yaptığı konuşmada; “Değerli Türk Büyüğümüz Mevlana'nın şiirleriyle, yazılarıyla anlamak: O'nu anmak Mevlana'ya gerçek sevgi ve gönül insanı olarak niteleyerek, O'nun o değerli sözlerinden bahsederek her kesin O'nu yakından tanımasını ve kendi hayatını onunla özdeşleştirmesidir” dedi. 

Mevlana’ın hayatından kesitlere yer verildi 

Manevi varlığı ile gönüllerde kalan “Mevlana"nın bir sözü var. Öldükten sonra bizim mezarımızı yeryüzünde aramayınız, “Bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir” diye buyurmuştur. Tekden Koleji öğrenme arkadaşlarının hazırlamış olduğu Mevlana'nın hayatı, yaşamı ve Mevlevilik ile ilgili slayt izlendi. Mevlana'nın hayatı ve Mevleviliğin anlatıldığı daha sonra öğrenme arkadaşlarımızın okuduğu “Mevlana'nın yedi öğüdü” her bir öğrenci tarafından sunumu yapıldı. Drama, Din Kültür ve Müzik Eğitim Liderleri organizasyonunda hazırlanan program: Tiyatro ve Sema gösterisi sonrası son buldu.. Tekden Koleji yetkilileri bu önemli anma gününe katılanlara ise , “Mevlana bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıldı.. Programda emeği geçen öğrenme arkadaşlarımıza, eğitim liderlerimize, bizleri onurlandıran Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, Şube Müdür Yardımcısı Gökhan Memiş, İlçe Müftüsü Ahmet İnci, veli ve misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz” dediler. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam