reklam
reklam

Ali Ekber Çiçek Türkülerle Anıldı

Eklenme Tarihi: 28 Aralık 2017, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 219550

İSTANBUL

TSKM’de düzenlenen “Ali Ekber Çiçek Türküleri” anma programında, Türk halk müziğinin genç kuşak başarılı yorumcularından Baran Metin ve Çağdaş Aslan, sahne aldı. Metin ve Çağdaş programda, 400’den fazla türküyü derleyerek, geniş kitlelere ulaştıran ve Anadolu müziğini dünyaya tanıtan Ali Ekber Çiçek’in, eserlerini seslendirdi.   

Çağdaş Aslan “İlkokul beşinci sınıftayken Ali Ekber Çiçek’i görmek için okuldan kaçtım. Gel şöyle otur. Bağlama kursuna git’ diye beni yönlendirdi”

Geçtiğimiz eylül ayında “Pinhan” isimli ilk albümünü çıkartan Çağdaş Aslan, hayranı olduğu ve ilkokul beşinci sınıfta tanışma fırsatı yakaladığı  Ali Ekber Çiçek’in müzikal yaşamındaki etkilerini ve tanışma öyküsünü izleyicilerle paylaştı. Aslan hikayeyi izleyicilere şu şekilde anlattı, “İlkokul beşinci sınıftayken, İstanbul’da Çağlayan semtinde oturuyorduk. Ali Ekber Çiçek’i görmek için okuldan kaçtım. TRT İstanbul Radyosu’na gittiğimde Çiçek, ‘Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Gel şöyle otur. Bağlama kursuna git’ diye beni yönlendirdi” 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam