reklam
reklam

Kartal’da depreme karşı “ Sosyal Bilinç “ eğitimi

Eklenme Tarihi: 26 Aralık 2017, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 144630

İSTANBUL

Deprem  ve sosyal afetler için ‘Temel Afet Bilinci’ hayati bir öneme sahip .Bu yüzden İstanbul’un çeşitli ilçelerinde sosyal bilinci sağlamak için eğtim veriliyor. Sizleri İstanbul’un Kartal ilçesine götürüyoruz.  

Kartal Belediyesi de deprem felaketine karşı “sosyal bilinç” anlayışıyla hareket edip, deprem, yangın ve sel gibi afetlerin zararlarının azaltılmasını amaçlayan ve bu kapsamda Kartal genelinde okullarda verdiği ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimiyle öğrencileri bilinçlendirme çalışmaları yürütüyor.

Bu kapsamda; Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğünce , doğal afetlerde yapılması gerekenlerin anlatıldığı ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimini, bu kez Milli Eğitim Müdürlüğü’nun de  işbirliğiyle Uğur Mumcu Mahallesi Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu Sivil Savunma Kulübü öğrencileri için düzenledi. 

Tam 150 öğrenciye eğitim verildi 

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü ekibi, Uğur Mumcu Mahallesi Milli Eğitim Vakfı Orta Okulu'nda Sivil Savunma Kulübü üyesi 150 öğrenciye uygulamalı Afet Yönetimi Eğitimi verdi. Olası bir İstanbul depremine ve diğer doğal afetlere yönelik hazırlanan 'Temel Afet Bilinci Eğitim' projesi kapsamında eğitim veren Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü’ndeki görevli olan ve profesyonel arama-kurtarma ekipleri, çocukları afet sırasında neler yapılması gerektiği, afet ve acil durum çantasının hazırlanışı ve acil durum telefonları hakkında bilgilendirmede bulundu. Afet anında neler yapılması gerektiği anlatılan çocuklara daha sonra deprem anında nasıl hareket edilmesiyle ilgili uygulama yaptırıldı. Eğitim sırasında öğrencilerden gelen sorular da yanıtlandı. 

Kartal Belediye Başkanı Öz : "Amacımız çocuklarımızı doğal afetler karşısında bilinçli hale getirmek"

Doğal afet konularında özellikle çocukları bilinçlendirmenin önemine değinen Kartal Belediye Başkanı. Altınok Öz de  basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı, " Büyük önem verdiğim bu eğitim programlarıyla amacımız, çocuklarımızı afetlere karşı duyarlı, bilinçli ve donanımlı hale getirmek. İlçemizde bulunan tüm okullardaki öğrencilerimize yönelik Milli Eğitim Müdürlüğü’yle işbirliği içinde eğitimlerimiz devam edecek. Sivil Savunma Müdürlüğümüz tarafından, ana sınıfı öğrencilerinden başlayarak ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verdiğimiz eğitimler büyük ilgi görüyor ve verimli geçiyor. Çocuklarımız, Sivil Savunma ekiplerimizden, deprem ya da diğer bir afet anında nasıl davranmaları gerektiği konusunda hayat kurtaracak bilgiler ediniyor. Biz ne kadar duyarlı olursak, ne kadar tedbir alırsak, ne kadar kendi etrafımızdakilerle afete ilişkin bildiklerimizi paylaşırsak, bir afet anında o oranda kayıpların önüne geçme şansımız olur " dedi.

Kartal’da Anneler için destek programı başlıyor  

Bu arada Kartal’da Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğünce, Kartal Belediyesi’ne bağlı 11 kreşte eğitim gören çocukların annelerine yönelik önemli bir projeyi de başlattı.

 “Anne Destek Programı”  çocuğu olan anneler için düzenleniyor 

“Anne Destek Programı” adı verilen proje ile 3-6 yaş arasında çocuğu olan annelerin ebeveynlik rollerinin desteklenmesi, çocuk gelişimi konusunda bilgilenmeleri, çocuk ile anne arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. 

Proje kapsamında Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü tarafından çocuğu kreşte eğitim gören annelere 13 hafta boyunca haftada 1 gün olmak üzere eğitim programı düzenlenecek. 15-20 kişilik anne gruplarıyla 13 hafta boyunca, haftada 1 gün 2,5 saat olmak üzere uygulanarak eğitimin ücretsiz olarak verileceği projenin ilk toplantısı; Soğanlık Kültür Merkezi, Uğur Mumcu Kültür Merkezi ve Merkez Kreş’te düzenlendi. AÇEV’in (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) bugüne kadar 70 ilde yüzlerce gönüllü eğitimci ile sürdürdüğü Anne Destek Programı’nı bir kez daha uygulamaya koyan Kartal Belediyesi sahip olduğu 11 kreşte bu uygulamayı yapacak. Kreş annelerinin katılım sağladığı toplantılarda AÇEV Bölge Saha Sorumluları tarafından bilgilendirme yapıldı. Toplam 40 anneyle eğitimlere başlanacağı ve  geçen sene ise 17 anneye sertifika verildiği Anne Destek Programı  da yoğun ilgiyle karşılamakta.  

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam