reklam
reklam

California Müslümanları teröre karşı toplandı

Eklenme Tarihi: 14 Aralık 2015, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 146697

LOS ANGELES

ABD'nin California eyaletindeki İslami kuruluşların temsilcileri, 14 kişinin yaşamını yitirdiği San Bernardino saldırısının ardından terör ve şiddete karşı birlik mesajı vermek için Los Angeles’ta toplandı.

Horizon Müslüman Okulu öğrencilerinin barış şarkılarıyla başlayan programda Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti ve Müslüman din adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri birer konuşma yaptı.

Belediye Başkanı Garcetti konuşmasında yıl boyunca Mısır’dan Türkiye’ye, Irak’tan Fransa ve İsrail’e kadar dünyanın birçok yerinde nefret ve şiddet olaylarının yaşandığını belirterek "Tüm bu şiddete rağmen bizler kendi görmek isteğimiz dünyayı inşa edeceğiz. Nereden gelirsek gelelim hangi dili konuşursak konuşalım, rengimiz ne olursa olsun, hangi dine mensup olursak olalım birbirimize sırt çevirmeden tek bir aile olarak yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

Los Angeles Belediyesi önünde gerçekleşen organizasyona Los Angeles Emniyet Müdürü Charlie Beck, Güney California İslami Şura Konseyi Başkanı Muzammil Siddiqi , Güney California Şii Müslümanlar Konsey Başkanı Sayed Moustafa Al- Qazwini, Emmy ödüllü Meksika asıllı Amerikalı aktör Edward James Olmos, San Bernardino Belediye Başkanı Carey Davis ve civar şehirlerin belediye başkanları ve din adamları katıldı.

Katılımcıların  "İŞİD İslam değil", "Tek dünya tek insanlık", “"Nefret böler sevgi birleştirir" şeklinde dövizler taşıdığı organizasyon yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam