reklam
reklam

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: BM, ABD yönetimine hakkı ve adaleti öğretmiştir

Eklenme Tarihi: 23 Aralık 2017, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 145662

TBMM

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulunda, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerinde yaptığı konuşmada, son günlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma yönündeki kararının büyük yankı meydana getirdiğini hatırlattı.

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir oldu bittiyle böylesi bir adımı hayata geçireceğini düşündü ve bir adım attı. Ama bu adıma karşı bütün dünya ortak bir tavır ortaya koydu. Özellikle Türkiye Cumhurbaşkanı ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirve Dönem Başkanı sıfatıyla sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'nin ortaya koyduğu dirayetli duruş ve Türkiye'nin öncülüğünde yapılan çalışmalar bu sürecin başarısızlığa uğramasında önemli rol oynamıştır. Daha karar alınmadan Türkiye, Kudüs konusundaki tutumunu bütün dünyaya ilan etti."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İİT'yi toplantıya çağırdığını ve teşkilatın İstanbul'da olağanüstü toplandığını anımsatan Bozdağ, İİT'nin tarihi kararların altına imza attığını belirtti. Toplantıda yayımlanan bildiride, DoğuKudüs'ün Filistin'in başkenti ilan edildiğini vurgulayan Bozdağ, bu gelişmelerle Trump'ın aldığı kararın ötesinde yeni bir durumun ortaya çıktığını söyledi.

Kudüs ve Filistin konusunda yeni bir dönemin kapısının aralandığını dile getiren Bozdağ, şöyle devam etti:

"ABD Başkanı Trump'ın aldığı başkenti Kudüs'e taşıma kararını yok saydılar, geçersizliğini ilan ettiler. Bölgede kabadayılığa, kural tanımazlığa, oldu bittilere, Kudüs'ün statüsünün değiştirilmesine yol açacak adımlara izin vermeyeceklerini gösterdiler. Bu büyük bir başarıdır. Bu başarı Türkiye Cumhurbaşkanı ve İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin ve İslam ülkelerinin ortak başarısıdır."

'Tarihi bir karar'

Söz konusu başarının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin gündemine de taşındığını anımsatan Bekir Bozdağ, Trump'ın aleyhinde bir karar çıktığını ifade etti. Trump'a ve ABD yönetimine ortak bir tavır sergilendiğini, adeta kırmızı kart gösterildiğini belirten Bozdağ, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda da tarihi kararın altına imza atıldığını söyledi. "128 Genel Kurul üyesi, ABD yönetiminin aldığı bu kararı tanımadığını, başka ülkelerin de tanımamasını ilan etti ve herkesi bu konudaki ortak tutuma destek vermeye davet etti" diyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Tarihi bir karar, tarihi bir adım atıldı ve ABD'nin kararının geçersizliği ilan edilerek, bu karar yok sayıldı. BM'nin bu kararı hem İslam ülkelerini hem de BM üyelerinin büyük bir çoğunluğunun haksızlık karşısında birleştiği gibi Kudüs ve Filistin meselesinin sadece Müslümanların meselesi olmadığını bütün ülkelerin, bütün başka dinlere mensup ülkelerin de ortak meselesi olduğunu bir kez daha dünyaya göstermiştir. BM Kudüs kararıyla kural tanımayan, hak tanımayan, adalet tanımayan ABD yönetimine, kuralı, hakkı ve adaleti öğretmiştir. Umarım ki bu eğitimden onlar da gerekli dersi alırlar ve yanlış adımı bir daha tekrar etmekten kaçınırlar."

"Teröristlere dünyayı dar edeceğiz"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye'nin, PKK, KCK, PYD, YPG, FETÖ, DHKP-C ve pek çok farklı isim altında terör örgütüyle eş zamanlı dünyada mücadele eden tek ülke olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin sadece terör örgütleri ile mücadele etmediğini, terör örgütlerini kuran, kurduran her türlü lojistik desteğini sağlayan, bu örgütlerin yularını elinde tutan, bunların arkasındaki güçlerle de amaçsız ve amansız kararlı bir mücadele yürüttüklerini vurgulayan Bozdağ, "Bundan sonra da terör örgütleriyle, onların eli kanlı teröristleriyle de ve onların arkasında her türlü desteği veren güçlerle de kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye'de terör eylemleri yapanlara, yaptıranlara ve onlara destek verenlere Türkiye'yi ve dünyayı dar edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'a yönelik saldırılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın itibarına, ailesine, şahsına karşı zaman zaman saldırılar yapıldığını dile getiren Bozdağ, Erdoğan'ı itibarsızlaştırma gayretleri olduğunu belirtti.

Erdoğan'a karşı, Türkiye'yi her alanda büyüttüğü, geliştirdiği, değiştirdiği, kalkındırdığı, emir alan bir ülke olmaktan çıkardığı için uluslararası bir cephenin oluştuğunu söyleyen Bozdağ, bu kişilerin bütün derdinin Türkiye'nin başından Türkiye'nin Cumhurbaşkanını uzaklaştırmak olduğunu dile getirdi.

Bunu milletin de gördüğünü, bu nedenle her defasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahip çıktığını vurgulayan Bozdağ, "Biz milletimize ve devletimize ihanet ederek, millet ve devlet düşmanlarıyla iş birliği yaparak itibar arayanlardan, yabancı ülkelerde itibar arayanlardan olmadık, olmayacağız. Milletimizin ve devletimizin hukukunu her şeyin üzerinde tutarak, milletimize ve devletimize her zamankinden daha fazla hizmet ederek itibarımızı böyle artıracağımıza inanıyoruz. Bugüne kadar bunu yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam