reklam
reklam

Şiddet vakalarına daha hızlı müdahale edilecek

Eklenme Tarihi: 21 Aralık 2017, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 151763

ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, şiddet vakalarına daha hızlı ve doğrudan müdahale için yeni bir çalışma başlatılacak. Bu kapsamda, Bakanlığın veri sistemi, emniyet teşkilatınca yürütülen hizmetlere bilişim desteği vererek görevin hızlı şekilde yerine getirilmesini sağlayan polis bilgi sistemi "PolNet"e entegre edilecek.

Şiddetle mücadele çalışmaları kapsamında vakaya daha hızlı müdahale için bilgi ve iletişim teknolojilerinden faydalanılıyor.

Şiddet mağdurları 7/24 esasına göre takip ediliyor

Mağdurlara daha etkin bir korumanın sağlanması amacıyla 8 Mart 2015'te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında Teknik Yöntemlerle Takip Sistemlerinin Kullanılmasına Yönelik Pilot Uygulama İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Protokol ile Ankara ve İzmir'de şiddet mağdurları, 7/24 esasına göre takip ediliyor. Çalışmalar kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan Bilgi Paylaşım Protokolü ile Emniyet Genel Müdürlüğünce düzenlenen Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Olayları Kayıt Formlarının elektronik ortamda paylaşılması sağlandı.

Bakanlığın veri sistemi UYAP sistemine entegre edildi

Şiddet mağdurlarının korunmasında hızlı veri paylaşımını sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, SGK ve Türkiye Bankalar Birliği ile veri entegrasyonu gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının veri sistemi Haziran 2017'de Adalet Bakanlığının UYAP sistemine de entegre edildi.

Bakanlıkça şiddet vakalarına daha hızlı ve doğrudan müdahale için yeni bir çalışma hayata geçirilecek. Bu kapsamda, Bakanlığın veri sistemi ile emniyet teşkilatı tarafından yürütülen hizmetlere bilişim desteği vererek görevin hızlı, güvenilir ve etkin şekilde yerine getirilmesi ve vatandaşların zamanında, kaliteli ve kesintisiz hizmet alabilmelerini sağlayan polis bilgi sistemi "PolNet"in entegrasyonu sağlanacak.

Çalışmayla şiddet mağdurunun emniyete şikayeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı veri sistemine anında düşecek, böylece vakaya daha hızlı müdahale edilecek. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam