reklam
reklam

Türk Kızılayı Genel Müdürü Altan: Yılda 20 bin kişiye ilk yardım eğitimi veriyoruz

Eklenme Tarihi: 21 Aralık 2017, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 143627

MALATYA

Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan, Malatya'da bir otelde Türk Kızılayı İlk Yardım Merkezleri Mesul Müdürleri Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yaralanmaların ölüme sebebiyet verdiğini, bu açıdan ihtiyaç halinde ilk müdahalenin yapılabilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Kızılay ve Kızılhaç'ın ilk yardım eğitimi almış kişi sayısını artırmayı hedeflediğini, bu amaçla çalıştığını anlatan Altan, "Hedef 2020 yılına kadar 200 milyon olarak belirlendi. Türkiye olarak bizde kendi üzerimize düşen çalışmayı yapacağız. Yılda 20 bin kişiye eğitim veriyoruz. Bu sayıyı artırmanın yollarını bulmamız lazım. İlk yardım eğitimleri konusunda cazibe noktaları oluşturmamız ve insanları bu alana çekmek gerekiyor. Her haneden bir kişinin bu eğitimi almasını hedeflemek güzel. Olmayacak bir iş değil, yapılabilir." diye konuştu.

Türk Kızılayı'nın bütçesinin de geçmiş yıllara oranla artış gösterdiğini bildiren Altan, bu yılki bütçelerinin 3,5 milyar lira olduğunu açıkladı.

Gelecek yıl ise tahmini bütçeyi 5,5 milyon lira olarak belirlediklerini vurgulayan Altan, "Bu işler çalışmakla oluyor, ne kadar çok çalışırsak, gayret edersek karşılığını toplumumuz veriyor. Emek, gayret, alın teri, vakitlerden fedakarlık bize kalıyor. " ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam