reklam
reklam

Maltepe Üniversitesi Gastronomi Kulübü Gastronomi günlerinde ünlü isimleri ağırladı

Eklenme Tarihi: 20 Aralık 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 165731

İSTANBUL

Maltepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kulübü ve Sağlık, Kültür ve Sanat  Dairesi’nin (SKS) beraber düzenlediği “Gastronomi Zirvesi” Reşit Galip salonunda gerçekleşti.  Konusunda uzman isimler olan Eyüp Kemal Sevinç, Rafet İnce, Serkan Bozkurt, Selen Selviler Özüekren ve Barış Akgün Özüekren mesleki tecrübelerini ve deneyimlerini paylaştılar. 

Mustafa Sönmez:  “Ülkemizde  Gastronomi ve Mutfak Sanatları yeni gelişen bir alan” 

Maltepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kulübü Başkanı Mustafa Sönmez “Gastronomi Zirvesi” ile alakalı gazetemize özel açıklamada bulundu. Zirvenin çok verimli geçtiğini söyleyen Sönmez yaşamını yittiren Maltepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Gözde Gözen’i de saygı ve rahmetle andı. 

Sönmez gazetemize yaptığı özel açıklamasında şu cümlelere yer verdi. 

“ Öncelikle Gastronomi Zirvemize gazetenizde yer verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Maltepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3. Sınıf öğrencimiz , değerli kardeşim Gözde Gözen’i saygı ve rahmetle anıyorum. Bu nedenle büyük ve titiz bir hazırlık süreciyle hazırladığımız  Gastronomi Zirvemiz ,bu sene Gözde kardeşimizin anısına yapıldı. 

Çok verimli bir zirve düzenlemekten ötürü memnunuz. Çok değerli şeflerimiz de konuşmalardan sonra üniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü inceliyorlar.  Konuşmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Akılda kalıcı konuşmalar yapılıyor. Mesela Rafet İnce şefimiz, Türk Mutfağını toplum olarak yeterince tanıyamadığımızı ifade etti. Gerçekten de  Türk Mutfağımızı toplum olarak tanıma yolunda biz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine de çok önemli görevler düşüyor. Pek çok ülkenin güzel mutfak kültürleri var, ancak Türk Mutfağımızı da iyi bilmeliyiz. Ayrıca; Eyüp Kemal Sevinç şefimizin Gastronomi ve İnivasyon konulu konuşması da çok güzeldi. Mutfaklarda yeni şeylere çok ihtiyacımız var. Çünkü; bugünkü kuşak yeniliklere yatkın bir kuşak aynı zamanda.  

Bir de ülkemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları yeni gelişen bir alan. Bu yüzden yetişmiş personel çok gerekiyor. Açıkçası; kendi sınıf arkadaşlarım arasında akademisyen olmak isteyenler mevcut. Sektörde çalışmak isteyenlerimiz de çok. Umarım  Gastronomi Zirvemiz bu açıdan arkadaşlarımıza yardımcı olmuş ve fikir vermiştir. “ 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam