reklam
reklam

Oyunculuk; doğuştan içinizde olan ve sonradan şekillenen bir yetenektir.

Eklenme Tarihi: 19 Aralık 2017, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 189471

İSTANBUL

Soru: Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Ben Burak ZOBU,1988 yılında Çorum- Sungurlu ilçesinde dünyaya geldim ve hayatımın ilk 20 yılını orda geçirdim. Otomotiv sektörü içerisinde ticaret ile meşgul olan bir dedenin büyük torunuyum.

Soru: Mesleğe nasıl ve ne gibi koşullarda başladınız ?

- İlk önce işin mutfağı denilen yerden yani figüranlık şimdiki adıyla yardımcı oyunculuktan başladım pek bir ağır şartları olmamakla beraber şansımdan mıdır bilmem çok mütevazi bir film ekibiyle çalıştım. Yardımcı oyuncuyu bile normal bir usta oyuncu ruh haline sokup işten zevk almasını sağlayan yönetmen Ayhan Özen, Görüntü yönetmeni Ömer Yılmaz ve çalışmaktan onur duyduğum ekibiyle çalışma fırsatım oldu. Bir yandan da oyunculuk eğitimi alıyordum. 

Soru : Şu aralar çalışmalarınız nasıl gidiyor ?

- Şimdilerde karakter oyuncusu olarak Sinema ve dizilerde rol alıyorum. 2.oyunculuk eğitimim bitmek üzere eğitimde sınır tanımayan biri olduğumdan 3.Eğitimime de yeni başladım sürekli kendimi geliştirmekle donanım yüklemekle meşgulüm ve bu eğitimler bittiğinde yönetmenlik eğitimi de almayı planlıyorum. 

Soru: Sizi Oyunculuğa iten temel sebep ne oldu?

- Sürekli dizi ve sinemaya olan ilgim oldu ta anaokulundaki bir çocuğun yaşıtlarıyla dışarda top oynamak yerine evde ailesiyle dizi ve film seyrettiğini ve hatta abartısız Yalan Rüzgarı ve Dallas isimli dizileri seyrettiğini hayal edin işte o zamanlardan gelen bir Aşk bu ve şuanda o zamanlar top oynayan futbolcu olacağım diyen yaşıtlarımın hiç birisi futbolcu değil hepsi baba mesleğini yapıyor ama ben karakter oyunculuğu yapıyorum mesela. 

Soru: Oyunculukla alakalı olarak kendinizi gösterebileceğiniz alanlar oldu mu? Yoksa amatör olarak mı çalıştınız?

- Genellikle dizilerde yani şimdilerde karakterlere can verdiğim zamanlarda oluyor kendimi gösteriyorum sürekli ama iş kurguda değişebiliyor sonuçta yönetmen nasıl istiyorsa öyle yapıyor  ama yine de izleyen çevremden olsun yakınlarımdan ve sevdiklerimden olsun olumlu tepkiler, tebrikler alıyorum. Memleketimde veya herhangi bir yerde gezerken bile fotoğraf çektirmek isteyen seni şu dizilerde görmek istiyoruz diyenlerde var buda kendimi göstermeye başlamışım anlamına geliyor bence. 

Soru: Oyunculuğu nasıl ve ne şekilde tanıdınız ?

- Oyunculuğu daha önceden bahsettiğim gibi TV başında tanıdım evde herkes Burak film izliyor derken aslında Burak oyuncular nasıl hareket ediyor, nasıl konuşuyor, kötü adam nasıl gülüyor yada ölüyor ben bu detaylara bakardım ve odama çekilip taklitlerini yapardım repliklerini okul defterimin arkasına yazardım yani ilk görüşte aşık olursun ama sonra elini yüzünü saçlarını mimiklerini vücudunu incelersin benimki de biraz buna benzer oldu ilk önce diziyi benimseyince hangi oyuncu daha çok hoşuma giderse onu taklit eder repliklerini öğrenirdim Bunu yaparken de ilkokul 1.sınıf öğrencisiydim mesela.

Soru: En çok sevdiğiniz oyunculuk türü hangisi ve niçin seviyorsunuz?

- Genelde konuya vakıf olmak üzere senaryoyu baştan okurum sadece kendi karakterimi değil bütün karakterleri incelerim ama en başta konusunda Dram, Macera-aksiyon, Komedi olanları daha çok severim mesela hayatın ta kendisi olduğu için daha çok benimserim bu oyunculuk türlerini diğerler türleri pek benimsemem hayatın içinden değildir. Yardımcı oyunculuk yaparken bile bana göre kaliteli olmayan konusunu beğenmediğim hiçbir dizinin setine gitmezdim mesela ne kadar istediğim türden de olsa gelen teklifi geri çevirmek için mütevaziyen müsait değilim derdim ve yine böyle devam ediyorum. 

Soru: Türkiye’de oyunculuğa sizce nasıl bakılıyor?

- Türkiye’de oyunculuğa sektörü bilmeyenler şöyle bakıyor; Başrol yanındakiler ve diğerleri diye yorumlanıyor ve ne para alıyordur bu bölüm başı beee  gibi yorumlanıyor yada ya boş ver onu altı üstü yanında duruyor işte ne kadar alacak ki diye yorumlanıyor maalesef kimse sanatsal boyutuna bakmıyor. Yani başrol oyuncusunun yanında o yan cast ve trafik olmasa başrolün hiçbir şekilde oyununun inandırıcı olmayacağına bakmıyor o ekrandaki resim dolmazsa izlerken  lezzet alamayacaklarını bilmiyorlar mesela bunu bilseler acımasız bir izleyici kitlesine sahip olmayacağız. 

Soru: Oyunculuk demişken bu konuyla alakalı özel bir çalışmanız oldu mu ? Veya yapmayı düşünüyor musunuz ?

-  Bu konuyla ilgili beynimde tasarladığım bazı projeler var evet ama sırasını bekliyor. Az öncede bahsettiğim gibi yönetmenlik eğitimi de almak var plânlarımın içinde ondan sonra hikayesi bana ait olmak üzere ciddi bir projem var Başrolünü ve yardımcı yönetmenliğini ben üstleneceğim ve bu projenin yapımcılığını üstlenecek yapım şirketinin ve sponsor olacak markanın çok parası olması lazım ki dayanabilsinler çünkü 3 sezon Türkiye ve Ab grubunda 1.liği asla kimseye kaptırmayacak bir dizi projesi bu.

Soru : Mesleğinizde idol olarak örnek aldığınız ilham kaynağı olmuş birileri var mı?

- Türk olarak oyuncularda ; Kadir İnanır, Cüneyt Arkın, Mahmut Cevher, Kemâl Sunal, Şener Şen başta geliyor ve yönetmen olarak; Ertem Eğilmez, Yılmaz Güney, Kartal Tibet, Uluç Bayraktar başta geliyor.

Yabancı oyuncu olarak;

Robert de Niro, Marlon Brando, Al Pacino, Jan clude van damme, John Travolta, Steven Seagal başta geliyor bu ustalardan örnek aldığım çok oldu ve olacaktır Oyunculuk eğitimi aslında bi nevi acemiliği atmak yeni insanlar tanımak sektörde bilmediğin şeyleri öğrenmenin başlığını atıyor genellikle ne öğrenilirse setlerde öğreniyorsunuz. Ben bu Aktörleri seyrederek öğrendim birazda.

Soru: Oyunculukta en çok çalışmak istediğiniz isim veya isimler kimlerdir?

- Çalışmak istediğim oyuncular aslında ilham kaynağı olan isimlerle aynı onlarla çalışmak ve aynı seti paylaşmak aslında benim için tam bir oyunculuk akademisinden mezun olmak gibidir. Bir okuldur. Bunun için bu sorunun cevabı öncekiyle aynıdır.

Soru : Oyunculuğa yeni başlayanlara neleri tavsiye etmek istersiniz?

- Oyunculuğa aşık olacaklar ilk önce oyuncu olmak için oyuncu olunmaz yok bu kadar para için saçımı kestirmem yok şu kadar para için sakalıma dokundurmam diye bir bahane yok o projedeki bütçeyi söylüyorlar zaten cast direktörleri ve menegerler başta kabul etmeyecekler o zaman zaten kökü bizde bu alt tarafı insana görsellik kazandıran bir kıl parçası yine uzar korkmasınlar. Ve demem şu ki küçümsedikleri paraya o sakal kesilmezse o hayran oldukları paraya da kavuşamazlar asla çünkü bir daha çağırılmayacaklardır oyunculuk kendini unutma sanatıdır bir yerde kendi karakterinden çıkıp canlandıracağın karaktere girecek ve o karakter gibi görüneceksin bunu yapamayan oyunculuktan uzak dursun zaten her zaman rol gelemeyeceği için garantisi yoktur ve bunun için en riskli iştir bu işe ilk önce Aşık olmak gerekir Aşk yoksa risk alamaz risk almazsa oyunculuk yapamaz. Fedakârlık ve sabır isteyen beklemeyi sevmesini bilen insanların yapabileceği bir iş tekniğini söylemiyorum bile kısa ve öz bunu söyleyebilirim.

Soru: Gündelik hayatında neleri severseniz ve nelerden hoşlanmaktasınız ?

-Gündelik hayatımda en çok sevdiğim ve beni sevdiğine inandığım kişilerle vakit geçirmeyi veya da aynı şekilde oyuncu arkadaşlarımla istişare etmeyi hoş sohbet ve muhabbet eşliğinde kahve içip sektörle ilgili konulara değinmeyi severim onun dışında yine sinema film günlük diziler vs. Usta oyuncu yada yönetmen veya da adına yazılmış biyografi kitabı okuyabilirim zaman kalırsa yada yolculuk yaparken kitap okuyabilirim genelde.

Soru : Son olarak okuyucularımıza ileteceğiniz mesajlar var mı?

- Zaman ayırıp bu röportajı okudukları için teşekkür ederim. Daha değişik hikayesi olan oyuncu arkadaşlar olacaktır takipte kalsınlar yine tekrar bu sayfada veya da gazeteye gelip canlı röportaj vermemi isterlerse  ve bunu seyretmek, merak ettiklerini sormak cevap almak isterlerse seve seve okurlarınız için yapacağımdan emin olsunlar. Kendilerine çok çok iyi baksınlar ve Allah emanet olsunlar diyorum sağlıklar ve esenlikler diliyorum. 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam