reklam
reklam

7 Santimetre

Eklenme Tarihi: 18 Aralık 2017, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 179844

İSTANBUL 

Okul hayatını anlatan kısa film 7 Santimetre  gecen seneki festivallerden ödüllerle döndü. Metehan Şereflioğlu’nun yönettiği bu filmde rol alan isimlerden olan Bayram Mızrak’la da  kısa bir söyleşi yaptık.Mızrak flim boyunca yaşadıklarını da bize anlattı. 

“7 Santimetre  okul hayatını anlatan kısa bir film.Çok sayıda festivalden de ödülle döndü .Bu haberlerden doğrusu çok memnun oldum. Ekibimizi kutluyorum.

Tabi bu arada filmle ilgili ilginç bir  anım oldu. Şöyleydi; ilk çekimde bizimkiler aradı ,ulaşamadılar bu yüzden de çekim anında aramaya devam ettiler. Sete ara verildi. Aradım  ve polise gönderdim enişteyi dediler ve  son anda ailemi yoldan çevirdim.  Tabi ben sette buna güldüm haliyle. Ben de bunun için onları yani bizimkileri uyardım  ki; zaten ulaşamazsınız sette olurum diye. İnşallah başka bir projede böyle bir şey yaşanmaz diyorum. Şimdiyse ;yeni çalışmalar yok. Ki sadece Tiyatro var o da bazen iptal oluyor  maalesef. 

Ben okuyucularım için de şu mesajı veriyorum; hayallerinin peşinden gitsinler, olmaz demesinler, ya da benden olur mu demesinler. Bende bu kelimeyi oyuncu olmadan çok kullandım sonucu gördüğümde bu kelimeyi keşke söylemeseydim dedim.” 

7 Santimetre’nin Konusu; Erdem, liseye giden bir çocuktur. Okul Müdür’ü kılık kıyafet kuralları çerçevesinde saçını kesmesi için uyarılarda bulunur. Bu uyarılar aile baskısıyla birleşince Erdem’i kendi içinde bir ikileme sürükler çünkü hoşlandığı kız Zeynep, saçının uzun halinden hoşlanmaktadır.

Filmin Çekim Ekibi 

Yönetmen-Senaryo: Metehan Şereflioğlu

Oyuncular; Özgür Molla, Zeynep Eser, Murat Kapdağlı, Ali Düşenkalkar,Jülide Kara, Bayram Mızrak ve Orhan Öztokat 

Ödüller ve Seçki;

7. Lions Uluslararası Kısa Film Yarışması, Birincilik Ödülü. 2016

1. Eskişehir Uluslararası Kısa Film Festivali, Kurmaca Dalı, Mansiyon Ödülü. 2016

6. Okan Üniversitesi, Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması, Kurmaca Dalı, Jüri Özel Ödülü. 2016

5. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması, Kurmaca Dalı, Birincilik Ödülü. 2016

2. Altın Baklava Kısa Film Yarışması, Kurmaca Dalı, Finalist. 2016

69. Cannes Film Festivali, Short Film Corner, Hezarfen Film Galeri, Türkiye Özel Seçkisi. 2016

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam