reklam
reklam

Göçmenler "Anadolu Dünya Dolu" programında buluşacak

Eklenme Tarihi: 15 Aralık 2017, Cuma - 13:00   Okunma Sayısı: 181829

ANKARA 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AA muhabirine, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığınca "18 Aralık Dünya Göçmenler Günü"nde düzenlenecek "Anadolu Dünya Dolu" programına ilişkin bilgi verdi.

Çalık, dünyanın bir "göç çağı" yaşadığını, Türkiye'nin de transit ve hedef ülke konumunda olduğunu ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2000'de 18 Aralık'ın Dünya Göçmenler Günü ilan edildiğini hatırlatan Çalık, bu günün 2000'den itibaren Türkiye'de de kurum ve kuruluşlarca gündeme getirildiğini dile getirdi.

Göçmenler Günü etkinliklerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk defa katılacağını aktaran Çalık, programda ayrıca farklı statüde göçmenler, yabancı misyon şefleri, büyükelçiler, göç alanında ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütü temsilcileri, Türkiye'de yaşayan göçmen sporcular, yatırımcılar, iş adamları ve uluslararası firmaların CEO'larının hazır bulunacağını kaydetti.

"Türkiye'de 191 ülkeden millet yaşıyor"

BM'ye üye 193 ülke olduğuna, Türkiye'de ise 191 ülkeden milletin yaşadığına dikkati çeken Çalık, göçmenlerin zorunlu göç, eğitim, ekonomiye katkı sunma ve yatırım amaçlı Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Türkiye'deki göçmenlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kadar kıymetli olduğunun altını çizen Çalık, "Denizlerde boğulan Aylan bebeklere göz yuman Avrupa'ya ve dünyaya Türkiye'den önemli bir mesaj verelim istiyoruz. Bizim gönül kapılarımız medeniyetimizin, kültürümüzün, insanlığımızın ve dinimizin gereği olarak göçmenlere bugüne kadar nasıl açıksa bundan sonra da açık olmaya devam edecektir." diye konuştu.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Çalık, göçmenlere yönelik uygulanacak sosyal politikalarla uyum ve entegrasyon sürecinin yaşatılması gerektiğini dünyaya hissettirmek istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam